Ingezonden | Reactie op De Wereld in een Week (2)

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Brede Kristensen aan het woord

GEACHTE NOUAF Ajubi,

Hartelijk dank voor uw reactie op mijn column van afgelopen vrijdag. Kort gezegd kan ik me helemaal vinden in de strekking van uw stuk. Concreet. Van meet af was ook ik een verklaard tegenstander van de Amerikaanse invasie in Irak, met hulp van onder meer Engelsen en Nederlanders. Het heeft de ontwrichting van onze wereld in hoge mate verergerd. Zeker nu de spanning verder oploopt is kritische zelfreflectie van alle partijen een ‘must’.

Dat moslims, christenen en joden en wellicht ook anderen, proberen om het gesprek met elkaar op gang te brengen om samen een stap in de richting van verzoening en vrede te zetten, is naar mijn oordeel de enige begaanbare weg.

BREDE KRISTENSEN

Curaçao

2 Reacties op “Ingezonden | Reactie op De Wereld in een Week (2)

 1. Met de Islamitische invasie van Europa, het niet willen integreren, en de omzichtigheid waarmee de Islam in EU wordt behandeld, is de islamisering van dat continent een feit. Kwestie van enkele jaren.
  Mensen die dat niet zo zien kunnen op YouTube eens zoeken naar Pat Condell, een Britse stand-upcomedian die al jaren waarschuwt tegen de oprukkende Islam in Europa.
  Maar wij zijn ziende blind en horende doof. De middeleeuwse achterlijkheid gaat het winnen, dank zij onze onbekwame bestuurders.

 2. “Dat moslims, christenen en joden en wellicht ook anderen, proberen om het gesprek met elkaar op gang te brengen om samen een stap in de richting van verzoening en vrede te zetten, is naar mijn oordeel de enige begaanbare weg.”

  Verzoening en vrede tussen Moslims en anders denkenden, klink lief.
  Maar in werkelijkheid is het een naïeve gedachte.

  Mohammed heeft met zijn geloofsgenoten de wereld al in veel bloedige conflicten betrokken. Ieder moslimland heeft met zijn – anders denkende – buurlanden een conflict. Dat is al honderden jaren hetzelfde.

  Vrede tussen moslims, joden, christenen etc. Is helaas een utopie. Moslims hechten méér waarde aan het zwaard dan aan een vredesduif

  .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *