Ingezonden | Reclame overheid

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Zarja Garmers-Rojer aan het woord


Ik zag tot mijn grote verbazing en zorg een reclame van de overheid ten aanzien van de bezinning en het feest rondom Pasen. Er is een vrijheid van uiting van godsdienst geregeld in onze grondwet, artikel 1, maar juist daarom lijkt het mij niet correct dat de overheid als vertegenwoordiger van ALLE godsdiensten, culturen van ALLE burgers, zich uitspreekt als voorstander van een bepaald geloof.

Artikel 23 van de grondwet stelt ook dat de overheid de voorwaarden moet scheppen waarbinnen maatschappelijke en culturele ontplooiing kan plaatsvinden voor een ieder, niet voor een geselecteerde groep (al is die groep nog zo groot).
Zoekende naar vergelijkbare zaken, kwam ik een artikel tegen van jullie van 25 september 2010, waarin Karel Frielink het volgende stelt:

,,Het is niet aan de overheid om te bepalen welke cultuur er moet zijn, net zo min als het aan de overheid is om te bepalen welke religie of levensovertuiging moet worden aangehangen.”

 Dit artikel gaat over een veel verdergaande stelling van de toenmalige gedeputeerde Rosalia, maar dat maakt niet uit, de strekking is gelijk.
Als niet-in-god-gelovig voelde ik me in een positie gedrukt, waarbij mijn geloof wordt gediscrimineerd; de overheid gaat toch niet voor alle andere geloofsovertuigingen reclame maken….?
Ik vind het niet kunnen.

Door: Zarja Garmers-Rojer
te, Curaçao

4 Reacties op “Ingezonden | Reclame overheid

  1. volkomen met de schrijfster eens. houd politiek en religie uit elkaar.

  2. Het is nog erger dan alleen de “reclame”, een deel van uw belastingcenten gaat op Curaçao naar diezelfde kerk, of dacht u dat de salarissen van degenen die daar het woord van een mythisch figuur aan het verspreiden zijn door de collectes werden betaald? Ongevraagd subsidieert de belastingbetaler hier dat vreemde instituut. Dit is al vaker aan de orde geweest maar dat wordt dan weer snel onder de jurken van de geestelijken geduwd en doodgezwegen door politici.

  3. Rudy Sprock

    Zarja, ik ben het helemaal met jou eens.

  4. Dikke Deur

    Ach, ze gaan toch ook naar de kerk als ze net uit de bak komen? Huichelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *