Ingezonden | Rendement onderwijs laat te wensen over

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Lucia Minota aan het woord.

Goh, ik vraag me 00k af hoe dit komt in een land waar in de klas nog altijd tegen kinderen wordt geschreeuwd of geslagen en de ouder niets durft te doen uit angst voor represailles door de mishandelende docent, kinderen weinig gestimuleerd worden om vrij te denken, omdat ze anders onbeschoft zijn, en de ruimte om een extra vreemde wereldtaal te leren beperkt wordt door het verplicht leren van een taal die door minder dan 300.000 mensen verspreid over een oppervlakte van 740 km2 wordt gesproken?

Lucia Minota,
Curacao

4 Reacties op “Ingezonden | Rendement onderwijs laat te wensen over

 1. OMG ik begin toch steeds meer te twijfelen aan de verstandelijke vermogens van Clapas. Uit zn post kun je ventileren dat he is losing it😂

 2. F**k LOVE the Pyongyang comment polis.
  Deze reactie is gedeeltelijk gewijzigd door de Commentpolis

 3. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 4. ericlapas

  En dit allemaal in één zin, knap hoor!!! Het lijkt een beetje alsof de pot de ketel verwijt.

  Lucia noemt geen naam en rugnummers dus daar heeft niemand want aan. Als docenten leerlingen mishandelen moet daar aangifte van gedaan worden.

  Aan de andere kant zijn ook kinderen die docenten aanvallen en slaan. Het is niet bekend over welke taal zij het heeft, Nederlands wordt alleen in Nederland gesproken, met Papiaments heb je een goede basis om Spaans en Portugees te leren.

  Dat kinderen weinig gestimuleerd worden om vrij te denken, omdat ze anders onbeschoft zijn, verbaast me een beetje veel kinderen worden tegenwoordig aan hun lot overgelaten.

  Ik wil wel iets toevoegen aan het verhaal van mevrouw Minolta, wij moeten onze best doen om het niveau van de negers hier op te krikken. Het lijkt net beesten.

  Het is triest om politici als wijlen Wiels te horen zeggen, “nos a lanta bai foi mesa” en niemand die Wiels vroeg ben je nou in een stal opgevoed?

  Het is triest dat wij nog in 2019 wij niet één tv-programma hebben waar twee negers met tegengestelde meningen een beschaafde discussie kunnen hebben.

  Waarom is geen enkele tv of radioprogramma waar een MFK en een PAR politicus met elkaar in discussie gaan? Dan kunnen wij onze eigen conclusies trekken, maar nee wij krijgen bullshit programma’s zonder inhoud als “we talk”, Morru bondia, Mainta, novela (in HD) en andere troep op tv te zien.

  Mevrouw Minolta, help mij om de neger wat beschaving bij te brengen zodat ze zittend tegenover elkaar, elkaar met woorden kunnen bestrijden in plaats van met hun vuisten of door “Nos a lanta bai for die mesa”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *