Ingezonden | Samenleven en Controle

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord.

Een priester is een mens als u en ik en heeft door zijn priesterschap een voorbeeldfunctie. Als hij zijn functie gebruikt voor het misbruiken van kinderen is hij strafbaar en zal opgepakt en berecht moeten worden. Het is de paus zijn taak om de betreffende priester al dan niet uit zijn functie te ontheffen.

Een regering moet neutraal zijn en moet ten dienste staan van alle gezindten. In de grondwet (hier staatsregeling) van alle landen zou een scheiding van kerk en staat opgenomen moeten zijn. Voor zover ik weet is dat in Nederland zo. Daarom begrijp ik niet goed waarom er een CDA, SGP en CU als politieke partij een plaats hebben in de regering.

Religie heeft een heel andere taak in de samenleving en zou het ‘hebt u naasten lief gelijk u zelve’ moeten uitdragen; 00k met de tien geboden is niets mis. Zelf ben ik niet religieus opgevoed, maar ik ben wel voorstander van vrijheid van geloof, doch het geloof mag niet ontaarden in een dictatuur. 1k heb een stel fantastische ouders gehad, die mij bijgebracht hebben dat ik eerst mezelf moest leren kennen, zodat ik mezelf 00k kon corrigeren.

Tevens is mij bijgebracht dat ik verder moest kijken dan mijn neus lang was. Tijdens mijn lange aanwezigheid op deze planeet ben ik geconfronteerd geweest met mensen die zich ontpopten als parasieten, egoisten en mentaliteitlozen.

In de samenleving is een justitieapparaat gevestigd om de ongehoorzame burger met geldelijke boete of gevangenisstraf te corrigeren. Als daarop onvoldoende gecontroleerd wordt, is dat de fout van de leidinggevende instantie die daarvoor geinstalleerd is en betaald wordt. Helaas moeten we constateren dat dit op Curacao 00k het geval is, gezien het aantal ongestrafte overtredingen.

Bram Dubbelman,

Curacao

2 Reacties op “Ingezonden | Samenleven en Controle

  1. De Rechtsstaat

    Heeft hij het nu over een kandidaatsminister die niet door de veelbesproken screening is gekomen?

  2. ‘Tijdens mijn lange aanwezigheid op deze planeet ben ik geconfronteerd geweest met mensen die zich ontpopten als parasieten, egoisten en mentaliteitlozen.’

    Tekst gekopieerd uit het CV van Menki Rojer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *