Ingezonden | Schapen – kuddedieren

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we W.L. Tanasale aan het woord.

Actievoerders, stakers, vakbondsleiders,
Is dit de manier waarop jullie het belang van Curaçao dienen?
Is dit de manier waarop jullie investeerders naar Curaçao halen?
Is dit de manier waarop jullie het toerisme een boost geven?
Is dit het voorbeeld wat jullie onze jongeren geven?
Is dit het imago van Curaçao wat jullie willen uitdragen?
Shame, shame, shame on you!!!

Als schapen, kuddedieren blindelings achter zogenaamde ‘leiders’ lopen, die de mond vol hebben van eigenbelang en absoluut niet het belang van Curaçao. De wolven in schaapskleren.

Het kenmerk van een mens als kuddedier is een mens zonder eigen onderbouwde mening, zonder individualiteit; loopt achter de massa.
Helaas zijn de actievoerders, stakers, vakbondsleiders gezonken tot het niveau van kuddedieren.

Curaçao maakt een heel moeilijke periode door. Een periode waarmee we ook te maken hebben met factoren waar we nauwelijks grip op hebben zoals de situatie in Venezuela.

Met deze acties stevent Curaçao af op chaos, op een anarchie.
Is dat wat jullie willen? Stijging van de werkeloosheid, baanverlies, ordeloosheid?

In deze moeilijke tijd zouden de vakbonden moeten inspireren tot werken. Samen de schouders eronder. Niet jullie eigen belang voorop stellen maar het belang van Curaçao.

Als we het belang van Curaçao hoog in ons vaandel hebben, kunnen we samen deze samenleving weer laten bloeien.

Curaçao is sinds 10-10-‘10 als een klein kwetsbaar teer plantje. We moeten dit plantje verzorgen, koesteren, water geven, goede mest zodat het kan groeien en bloeien en worden tot een grote sterke boom. Wij, de bevolking zijn als de groene blaadjes, de bedrijven (onze economie) zijn de takken die de blaadjes dragen: grote takken, kleine takken. Allen dragen bij tot groei en bloei.

De landbouwers, de kunukero’s zullen als geen ander weten dat je een jong plantje goed moet verzorgen als je een goede oogst wilt hebben, zodat je in je levensonderhoud kunt voorzien.

Onze oogst kan een bloeiend, welvarend Curaçao zijn, mits we daar samen, met z’n allen aan werken. Kiezen voor dialoog, voor communicatie als je het ergens niet mee eens bent.

W.L.Tanasale
Curaçao

4 Reacties op “Ingezonden | Schapen – kuddedieren

 1. @Curacao
  Quo vadis?

 2. Jan Haarlem

  NB
  Overigens is Tanasale een bekende Indo familie, erg muzikaal.

 3. Jan Haarlem

  Clapas wat ben je toch een uiterst onaangenaam sujet. Werkelijk je bent erger dan de ergste. Is het zo moeilijk in je miserabele leven een keer ergens positief over te zijn, zoek een baan dan kun je je gedachten een beetje de positieve kant op laten gaan. Wanstaltig gewoon.

 4. Tegenwoordig zie je steeds meer van die rare achternamen, waarschijnlijk zijn dit de nieuwe Curaçaoënaars. Blijkbaar heeft de schrijver niet genoeg kennis van de gemeenschap hier.

  Helmin Wiels had het vaak over house niggers, society niggers, enz. Je kan van onze Helmin veel zeggen maar daar in had hij gelijk. De kleine groep negers die het hier gemaakt hebben, kijken heel vaak neer op de grote massa en de enige manier om te behouden wat ze hebben is in hun gedachte door de grote massa te discrimineren, kleineren en vooral in een achterstandspositie te houden.

  Deze schrijver en velen met hem geven de grote massa de schuld elke keer als ze de cyclus van armoede proberen te doorbreken. Soms moet het met geweld want de society niggers willen kost het wat het kost hun positie behouden.

  Voor mij is iedereen hier welkom maar als mensen met deze rare gedachten komen, heb ik zoiets van ga terug naar waar je vandaan komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *