Ingezonden | Schenking Staten

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Prominent op de voorpagina van het Antilliaans Dagblad van maandag staat ‘Staten schenken 250.000 uit eigen begroting’. Laten we nu wel even vooropstellen dat de ‘schenking’ door de belastingbetaler wordt opgebracht.

Ten tweede als deze ‘Staten’ echt iets willen betekenen voor de behoeftige burger van ons eiland dan stel ik voor dat zij met onmiddellijke ingang 10 procent van hun salaris inleveren, maar dan wel structureel. Want laten we wel wezen een inkomen van meer dan 12.000 gulden voor nauwelijks presterende politici is eigenlijk een nationale schande, zeker gezien het feit dat 30 procent van de bevolking onder de armoedegrens moet leven.

Als derde punt wil ik toch kwijt dat het tijd wordt dat er een wetswijziging komt met de strekking dat er geen mensen met een strafblad op verkiezingslijsten meer voorkomen die uiteindelijk in de Staten terecht komen. In een beschaafd land hoort dit niet.

Josef Martina,
Curaçao

7 Reacties op “Ingezonden | Schenking Staten

 1. LaStiwx
  Wat heeft Martina hier nu mee te maken, maar dat zeal wel asn mij liggen. Wat een gebral zeg.

 2. Schenking Saten, ofwel een sigaar uit eigen doos,,,,,

 3. Abraham Mossel

  @ Plasje socialist en de schijnheilige loser vazal en trol tegelijk !, hij is een overloper als een rat, hij rent van de ene na de andere partij ( nog sneler als IK BEN ZO BLIJ ) met zijn kut verhaaltjes, als de trol rat maar op de voorgrond kan staan, hij krijgt dit jaar de eerste prijs, van die gene die het eerst reageert op de post van de knipsel krant en die heeft hij met vlag en wimpel gewonnen, hij zit de hele dag achter zijn pc, en pist in een emmer om maar niks te missen, hij lijkt wel op Norbert George of is het Norbert George ik denk van wel, die zit ook 24 uur half dronken en met gebruik van pep pillen achter zijn PC, prettige kerst Plasje, heb je wel genoeg luiers in gekocht voor de kerst, neem er ook een paar honderd mee voor Gerrit de Raaf als je met 2e kerst dag bij hem op bezoek gaat en Oja een kurk natuurlijk om je A..s te beschermen.

 4. @Jan: wat je zegt klopt. Niet alleen m.b.t. de PVV, maar ook m.b.t. het CDU, de Labour Party, de N-VA, de Parti Socialiste etc.

  Alleen hebben ze bij die partijen het zelfreinigende vermogen om, bij constatering van die feiten, de Martina’s te verwijderen uit hun partij.

 5. Hahaha die @Wim
  Je hoeft geen “mondi Monkey; zoals u mensen placht te noemen om op criminelen te stemmen.
  We hoeven maar even terug naar de PVV te gaan, met hun brievenbuspissers, en het in elkaar slaan van oude mensen, die de verkiezingslijst ‘bevolkten’. Mensen met een uitgesproken voorkeur voor rechts etremisme etc etc., du we hoeven niet ver te kijken, eigenlijk.

  Goedzo mijnheer Martina, uw bijdragen bevallen me al jaren, of u socialist bent dat weet ik niet en interesseert me ook eigenlijk niet u spreekt duidelijk vanuit uw hart, en dat waardeer ik.

  Prettige feestdagen voor u.

 6. Josef Martina schrijft: ‘dat het tijd wordt dat er een wetswijziging komt met de strekking dat er geen mensen met een strafblad op verkiezingslijsten meer voorkomen die uiteindelijk in de Staten terecht komen. In een beschaafd land hoort dit niet.’

  In een beschaafd land is zulke wetswijziging niet nodig want (1) partijen zorgen er in beschaafde zelf voor dat er geen strafbladen op hun lijsten staan en (2) kiezers in beschaafde landen stemmen niet op partijen met strafbladen.

  Maar, news flash Josef Martina, we zijn geen beschaafd land. We zijn een land vol mondi monkeys.

 7. Op zich ben ik eens met meneer Jozef Martina, volgens mij komt hij net als ik uit een warm socialistisch nest. Een punt waar ik wel vraagtekens bij wil zetten is of parlementariërs met een strafblad wel of niet op een verkiezingslijst mogen staan. Wij hebben een marionetten kabinet de meeste boeven die aan de touwtjes trekken, blijven vaak buiten beeld. Een ander punt is, het OM handelt vaak niet volgens de principe van gelijke monniken gelijke kappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *