Ingezonden | Sentro Pro Arte

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ronald de Haan aan het woord

Wacht eens even, Sentro Pro Arte, was dat niet de voormalige schouwburg waar makamba’s door de politie uit de zaal werden gezet omdat zij geen das droegen?

Dit gebouw was een stijlloos misbaksel uit de jaren zestig, gebouwd op moerasgrond (net zo als het belastingkantoor).

Gesitueerd in een compleet verlaten buitenwijk zonder enige omringende horecafaciliteiten en niet direct bereikbaar met openbaar vervoer. Misschien goed voor toen, maar niet meer van deze tijd.

Dit stuk grond was toen cadeau gegeven door Shell Curaçao. Het gebouw is nu meer dan veertien jaar dicht en verkeerd in een zeer slechte bouwkundige en technische toestand. Het is voorts totaal niet geschikt voor de nieuwe multi-media en andere moderne culturele uitingen van onze tijd.

Het huidige Bestuurscollege wil dit Sentro Pro Arte nu weer renoveren tot een nieuw theater.

Dit gaat de gemeenschap uiteraard bakken met geld kosten om blijkbaar een elitair cultureel groepje van voorheen te plezieren.

Onze schouwburg nieuwe stijl hoort thuis in het centrum-gebied van Willemstad: Punda, Otrobanda, Scharloo of Pietermaai als start van de broodnodige re-activering van ons unieke centrum-gebied.

Verkoop het stuk grond op Groot-Davelaar aan een projectontwikkelaar en gebruik de opbrengsten daarvan plus andere beschikbare fondsen voor een nieuwe schouwburg waar die thuishoort: in het centrum van Willemstad.

Schrijf voor het ontwerp van dit multi-functionele theater een prijsvraag uit, waaraan iedere burger mag meedoen.

Wij hebben veel talenten op ons eiland.

Zorg er voorts voor dat in het stichtingsbestuur ook organisatorische en financiële personen op professioneel niveau worden benoemd, om te voorkomen dat het anders een bodemloze put gaat worden.

Sentro Pro Arte wordt straks wellicht Sentro Multi Ekspreshon zonder natte voeten!

RONALD DE HAAN

Curaçao

3 Reacties op “Ingezonden | Sentro Pro Arte

 1. Hoe mooi zal het zijn om de nieuwe Centro Pro Arte te plaatsen waar vroeger West-End Theater was of beter Cinelandia renoveren en iets moois van maken!!!

 2. PAIS , houdt aub voor één keer de rug recht en zorg voor de bouw van een nieuw theater in de binnenstad dat mede kan bijdragen aan de herleving van Punda.
  Enkele ingredienten die voor een herleving van Punda kunnen zorgen zijn al in ontwikkeling : de onversaagde renovatie van het gebied in de opgeving van Pietermaai smal ; de ontwikkelingen rond de Penstraat; het nieuwe hotel op Marichi. Met een nieuw theater en het hotel op Marichi zullen de Horeca- en andere bedrijven als paddestoelen uit de grond rijzen .
  Voeg daarbij een gedeeltelijke demping van het waaigat voor het bouwen van woningen en het schoon gemaakte deel van het , nu nog als een open riool te beschouwen Waaigat- water, gebruiken voor watersport- activiteiten en binnen vijf jaar is Punda onherkenbaar.
  Het gebied waar nu de Schouwburg staat, moet een kantoorfunctie krijgen . Een functie welke dat gebied reeds heeft.
  PAIS het woord is aan u .

 3. lijkt me ook duidelijk dat, als er een theater moet komen, dat deze in de binnenstad moet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *