Ingezonden | Service of zelfservice

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Elisabeth Hollander aan het woord.

Mijn wasmachine deed het niet, dus de monteur gebeld. Hij inspecteerde de wasmachine, kwam tot de conclusie dat de waterpomp kapot was, maakte er een fotootje van, mailde me dat door en zei: ,,Als u nu voor een nieuwe waterpomp zorgt, dan kom ik die er wel voor u inzetten.”

Een technisch onderlegde schoonzoon bestelde de benodigde waterpomp via internet, ik haalde het pakje op bij het postkantoor en de monteur kwam langs om zijn werk af te maken. Wat schetst mijn verbazing echter toen ik merkte dat ons nationale ziekenhuis, het Sehos, tegenwoordig op dezelfde manier te werk gaat. Ik meldde me op de langverwachte afspraak bij de neuroloog met een probleem met mijn linkerbeen. Door een ingestorte rugwervel was er waarschijnlijk een zenuw bekneld geraakt. Althans dat was op te maken uit de scan die ik bij me had.

Na een grondige inspectie kwam de jonge energieke neuroloog tot de conclusie dat hij een MRI-scan nodig had om een behandelplan te kunnen maken. En dit nu was een groot probleem, want de wachttijd voor het maken van een MRI-scan in het Sehos bedraagt zes maanden. Mocht ik echter in staat zijn om zelf de MRI-scan aan te leveren, door die in Colombia of in Nederland te laten maken, dan garandeerde de neuroloog me dat de behandeling al na twee weken kon beginnen.

Nu is het aanleveren van een MRI-scan wel even iets anders dan het aanleveren van een waterpomp. Mijn technisch onderlegde schoonzoon kan mij hierbij niet helpen. Ik zal zelf op pad moeten gaan en mijn pijnlijke lichaam in een nauwe vliegtuigstoel moeten persen. Geen aantrekkelijk vooruitzicht.

Wellicht ligt hier een unieke kans voor een investeerder die in dit gat in de markt wil springen door een MRI-kliniek op te zetten voor de honderden patiënten die nu in pijn en onzekerheid op hun beurt moeten wachten. Dit is vroeger ook al eens zeer succesvol gebeurd met de laboratoria op Curaçao.

Elisabeth Hollander,
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *