32 C
Willemstad
• dinsdag 16 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Shell

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Shell
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Mary van Soest aan het woord

IN PARIJS besloten meer dan 180 landen dat we moeten omschakelen van fossiele brandstoffen naar groene energie. Groene energie is in ruime mate voorhanden op Curaçao met veel zon en wind. Maar nee, we moeten op dit eilandje een biljoen gaan investeren in een aftandse raffinaderij.

Waar is het gezonde verstand gebleven van onze politici?

Shell heeft de bodem vervuild in de jaren dat er wereldwijd nog nauwelijks aandacht was voor milieuzaken. Deze vervuiling kan worden hersteld door bepaalde bacteriën, die in staat zijn met olie en oplosmiddelen vervuilde grond te reinigen.

Hoge concentraties SO2 en fijnstof in de lucht hebben een veel heftiger en directer invloed op de gezondheid en zijn nu het probleem. Wat een afleidingsmanoeuvres gebruikt onze minister-president!

Waarom wordt er nooit gememoreerd dat de Shell het eiland veel economische groei heeft gebracht en uit het slop van het begin van de vorige eeuw heeft gehaald?

MARY VAN SOEST

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

  1. Held, geef gewoon antwoord. Was je oma nu een slaaf of niet?

    Je zit hier een beetje stemming te maken en de zielige uit te hangen.

  2. Beste LaStiwz, u lijkt mij een student die het fijne van wil weten. Ga maar naar Suriname, of zoek zelf waar die vrouw vandaan kwam. Nogmaals, een bevolking mag haar verleden nooit verdoezelen. Dat doen wij. De mooie verhalen mogen wel verteld worden. Zodra er over de zwarte bladzijde word gepraat is er een probleem met mijn en onze geschiedenis. Wel mag de oorlog jaarlijks uitgebreid verteld worden. Wat is het verschil? Daar draait het echt om. Het verheerlijken hoe wij de oorlog hebben mag. Maar wij vergeten wat wij een grote bevolkingsgroep hebben aangedaan. Zij voerden geen oorlog. Raar he? Zij voerden geen oorlog, maar werden slaaf. De nazaten mogen niets zeggen. Ach, laten wij een keer eerlijk zijn. Zolang dit speelt zullen wij altijd een probleem hebben. De ouders geven het gewoon door. De oplossing is om het te erkennen. Andere groepen hebben geld gehad, juist dat vragen wij niet. Erken. Dan pas kunnen wij verder.

  3. Hier is de volgende reactie:
    Je zei in een andere post dat je oma een slavin was.

    Verklaar mij eens hoe dat kan.
    Jij bent 60, je moeder heeft jou (laat) gekregen met de 40, en je oma heeft haar (laat) gekregen met de 40.
    Samen is dit 140 jaar. De slavernij is al langer dan 140 geleden afgeschaft.

    Hoe kan je oma dan slaaf zijn geweest.

    Held, je hebt het steeds over geschiedenis, maar je kent niet eens de geschiedenis van je eigen familie.

  4. Beste Ans tot vandaag mag de Antillen niet onderhandelen met het buiten buitenland. Is Nederland en Shell hebben de beslissing voor ons genomen. Nederland had gelijk. Lees uw statuut. De Shell heeft een mooi spel gespeeld. In dit geval kon ik niet bepalen welke auto ik wilde kopen. Letterlijk wij zijn gepakt. Dat weet je. Sorryy ik lees mijn geschiedenis. Velen willen het niet horen. Zolang als wij dat ontkennen hebben wij een probleem. Volgende reactie ik sta er klaar voor.

  5. Stanley, hoe vaak moet men je nog duidelijk maken dat Shell aangeboden heeft de rafinaderij op te ruimen en de grond te zuiveren maar dat Curacao er voor koos om de rafinaderij as is where is over te nemen?

    Als je een auto tegen spotprijs ‘as is where is’ koopt kun je 50 jaar later bij de verkoper toch ook niet een defecte uitlaat gaan claimen?

    Grow up!

  6. Ach, ach Mary, ze hebben een asfaltzwembad achtergelaten. De Shell heeft altijd aan zichzelf gedacht. Zoals de meeste bedrijven doen. Kom op. In die periode had het eilandje niets te zeggen. A ls de VN niet had gehandeld waren wij onderdoug.

  7. @de Haas
    Waarom mogen de zegeningen ( ook) niet worden geteld ?
    Verklaar u nader.
    Ik heb begrepen dat Nederland u toch altijd welgezind is geweest.
    Daarom woont u ook daar en niet op een van de eilanden.
    Toch?
    Spuug niet in de bron waaruit u drinkt….
    ( maar wees wel positief kritisch).

  8. Mary, Dat verhaal past nu eenmaal niet in het juiste straatje. Op Curacao gaan ze nooit een discussie aan maar roepen ze altijd. Ja maar die doet dat ook of die deed dat ook (iaw wat wij fout doen maakt niet uit en we gaan er niets aan doen)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties