28 C
Willemstad
• donderdag 25 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Smoc en Curaçao

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Smoc en Curaçao
Ingezonden brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we HUMPHREY W. JOSEFA aan het woord

ER MOET nu echt een einde aan komen! De Smoc met haar ‘close friends’ waaronder ook bepaalde media, hebben niks anders op het oog om Curaçao op zijn knieën te krijgen en ons in alle opzichten afhankelijk te maken van Nederland. In het verleden heb ik daar al over geschreven.

De lui van de Smoc en in hun kielzog enkele gelijk gestelden, hadden en hebben nog steeds een dubbele agenda. Natuurlijk zijn er mensen onder de rook (vroeger vanwege de Shell, nu vanwege PdVSA), die stank in hun longen, met als gevolg ademhalingsproblemen krijgen. Daarover geen twijfel en dus geen onnodige discussie hieromtrent voeren. De werkzaamheden om dat probleem op te lossen moeten onverminderd doorgang vinden en hopelijk door noodzakelijke investeringen in de raffinaderij in de nabije toekomst, zal dit helemaal verholpen worden.

Maar gedragingen van de Smoc, het constant druk blijven uitoefenen tot in de Staten-Generaal der Nederlanden toe, om op Curaçao op te treden (blijkbaar ervan uitgaande dat we nog steeds hun kolonie zijn), kan echt niet meer door de beugel. Nu willen ze ook voor veel geld overgaan tot executoriaal beslag om duidelijk hun verborgen agenda voor eenieder te openbaren. Eigen belang toch, of vergis ik me? De mensen van Wishi, Marchena en omstreken liggen in werkelijkheid de Smoc helemaal niet aan het hart; het is hun eigen agenda die een rol blijft spelen en dat is al het mogelijke doen opdat de Isla zo spoedig mogelijk haar deuren voorgoed sluit of anders zo veel mogelijk boetegeld voor hen zelf binnen halen.

De Curaçaose economie die toch al diep in het slop zit, helemaal kapot maken en een groot gedeelte van de Curaçaose bevolking die het nu al moeilijk heeft, verder laten creperen. Dat is natuurlijk een zeer gevaarlijk spelletje dat door de Smoc c.s. gespeeld wordt.

HUMPHREY W. JOSEFA

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. de schrijver van dit stuk heeft een dikke laag boter op zijn hoofd.
    Als belanghebbende partij (zijn salaris) kan ik begrijpen dat hij reageert.
    maar een artikel schrijven met zo veel onzin en leugens is puur verrot.
    hij is verrot, net als de Isla is.
    het volk (20.000 mensen) onder de rook, die dagelijks in de stank leven en vergiftigd worden, wordt door hem als onbelangrijk gekenmerkt.
    Zijn belang is koning.

  2. het is een feit dat Shell tot de jaren 80 de leiding heeft gehad, maar daarna zijn wij 30 jaar de eigenaar van het terrein.
    natuurlijk werden we voor het blok gezet toen, echter daarna als eigenaar hebben zelf 30 jaar alles toegestaan wat onze lieve heer heeft verboden.
    Vandaar dat we ook geen enkele kans hebben om iets te verhalen op de SHELL of op de PSVDA. Want wij als Land hebben verzaakt, de 75 miljoen beslag legging zal worden op geheven worden alleen al door het feit dat de rechterniet ISLA verantwoordelijk acht maar de regering. Wat ons echter niet belet om de regering ( Land) aansprakelijk te stellen voor alle leed.

  3. Stanley,

    Leuk verhaal, maar wat hebben de bewoners van Wishi, Marchena, Piscadera, Boca Sami etc daar aan ?
    Zij zitten in de stank, zij hebben de groene zooi op hun huis, muren, hekken etc en de regering heeft daar volledig schijt aan.
    De rechter heeft de dwangsom opgelegd, dus als je wilt klagen moet je bij de rechter zijn.

  4. Feit is, dat de geschiedenis niet liegt. Dit probleem heeft Curaçao vanaf 1916 tot 1980 onder de juk van onze regeringen. Feit id dat vanaf 1916 tot 15 december 1954, Nederland bepaalde wat er gebeurde in de Antillen. Toen was het Curaçao en haar onderhorigheden. Dat zegt al veel. Het is makkelijk om een geschiedenis te vergeten. Het blijft u achtervolgen. Feit is dat de Shell in die periode tot diep in de jaren zeventig geen belasting betaalde. Toen uiteindelijk de overheid het vroeg heeft men een paar jaar, ik meen 10 miljoen betaald. Begin 1980 zijn ze vertrokken. Met een asfaltzwembad achterlaten voor het eiland. Het verkopen en alles wat erbij hoort heeft Nederland geregelgd. De voormalige Premier, mevrouw Liberia Peters kon toen niets doen. Vergeet niet dat ingevolge het Statuut buitenlandseaangelegenheden alleen bestemd was voor Nederland. Dit is nu de uitkomst. Als ik het goed bekijk heeft Nederland een dikke aandeel in dit probleem. De Shell heeft voor een gulden de rafferanderij aan Curaçao verkocht, wetende wat er speelde en met goedkeuring van Nederland. De rafferanderij werd toen verhuurd. De Curaçaose regering had toen geen keus. Heerste een grote werkloosheid. Een grote groep vertrok toen naar Nederland met alle gevolgen vandien. Probeer het niet in de schoenen van Curaçao te schuiven. Ook de Shell en hun partner Nederland zijn hieraan schuldig. Lees wederom uw geschiedenis. Lees het Statuut zal u zien dat Curaçao, niets te zeggen had.

  5. Het is overduidelijk dat de schrijver van dit stukje stemmingmakerij zelf niet onder de rook van de Isla woont of in een huis wat een kleurverandering naar geel groen heeft ondergaan. Dit soort reacties was te verwachten natuurlijk, na jaren alles maar op zijn beloop te hebben gelaten heeft het nu ineens ook de aandacht van hen die het tot nu toe niets maar dan ook helemaal NIETS interseerde. We zoeken een paar zondebokken om de schuld van een milieuprobleem wat zijn weerga niet kent en die vinden we bij de pressiegroepen, voeg dan nog wat ander dom geleuter er aan toe over dubbele agendas en zelf de winst opstrijken en het Curacao verkoop onzin verhaal is weer compleet. Curacao en dus ook de heer Josefa moeten zich doodschamen dat ze zelfs een dergelijke situatie nog durven te verdedigen.

  6. Dat de economie in het slop zit dat is nog Smoc of andere anti rook en troep groepen te verwijten, De heer Josefa staat aan de verkeerde deur te kloppen en moet bij de regering zijn, een regering die evenals voorgaande stelselmatig gerechtelijke uitspraken, onderzoeksrapporten en aanbevelingen enz enz enz omtrent de Isla domweg naast zich neer heeft gelegd.
    Men pikt het niet meer, en in mijn ogen na dat er zo lang alles maar toegelaten is en tegen ieder regel te hebben mogen zondigen, zeer terecht. En dat koloniaal geleuter, daar hebben we sushibakken voor want dat gaat nergens over. De eigen mensen hebben dit zover laten komen en zij, en zij alleen kunnen daar verandering in aanbrengen en hadden dat al jaren geleden moeten doen. Maar goed het geeft nu de YDK weer de gelegenheid om naar anderen te wijzen, want zelf zijn we hier natuurlijk niet debet aan. Wij zijn ooit ergens schuldig aan namelijk, ta nos cultura. Tevens kunnen we weer eens heerlijk onzin verhalen ophangen hoe veel mensen hier allemaal voor het eigen gewin en rijkdom bezig zijn. Pure stemmingmakerij, daar zijn we hier namelijk wel goed in.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties