27 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Staat een agent boven de wet?

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Staat een agent boven de wet?
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Raymond Chaar aan het woord.

Op Curaçao moet je verschrikkelijk hard je best doen om de boel draaiende te houden; op alle vlakken en met name in de horeca.

Wat wil het verhaal: Met mijn restaurant proberen wij gasten het naar hun zin te maken op culinair vlak; iets wat aardig lukt, ondanks onze economische situatie.

Als je dan vervolgens van ‘s morgens vroeg tot diep in de nacht gewerkt hebt, dan zit je niet te wachten op onrust in de tent.

Dat is nou net hetgeen wat mij overkwam: Keihard gebonk op de deur,waarop ik kijk wat er aan de hand is, en dan vervolgens opmerk dat de voorruit ingegooid en aan diggelen is.

Uiteraard ben je als eigenaar en gasten benieuwd wat er aan de hand is,dus open je de deur en wat schetst mijn verbazing: schijnt er een stomdronken politie agent (in burger) een scheldkanonnade van heb ik jou daar mijn richting op te spuien.

Maar als je een poosje in de horeca werkzaam bent herken je per direct of je wel of niet in discussie met de wederpartij moet gaan: ik heb wijselijk voor het laatste gekozen.

De desbetreffende politie agent is de zoon van de buurvrouw en deze dame schijnt vermeld te hebben aan haar zoon dat wij haar waterkraan dichtgedraaid zouden hebben, dus heeft deze ambtenaar zonder hoor of wederhoor plaats genomen op de stoel van de rechter! En er dan stoer bij vermelden met de telefoon in de hand dat hij zelf wel zijn collega agenten belt en het raam wel vergoed; maaaaaar ik heb mijn statement gemaakt, wil deze heer duidelijk maken… De consequenties ziet hij graag tegemoet!

Ten eerste: in de horeca draaien wij geen kranen dicht,maar moet de kraan open(geld verdienen).
Ten tweede: in de horeca is onze tijd erg schaars; we hebben andere prioriteiten (belletje lellen etc heb ik inderdaad 40 jaar geleden gedaan, maar nu niet meer).

Raymond Chaar Chez Ray
Raymond Chaar van Chez Ray

Uiteraard heb ik de politie gebeld, en de eerlijkheid gebied mij te vermelden dat deze snel ter plaatse waren.

Zij hebben mij verhaal opgenomen en wisten aan te geven dat zij wisten wie deze meneer is, en dat ik de volgende dag een aangifte op het bureau in Punda mag ophalen. Maar er is niet op het deurtje van de buren geklopt om een wederverhaal aan te horen; dat verbaasde mij enigszins wel.

Wellicht ver gezocht,maar misschien vingerafdrukken nemen om te kijken of ik daadwerkelijk aan het kraantje heb gezeten?

Nu is mijn vraag: kán en mág een agent “on of off duty” deze acties verrichten?

Uiteraard weten wij het antwoord al,maar waar het mij om gaat is het volgende:

● vandaag wordt er onder invloed een ruit ingegooid door een agent en hij komt er mee weg
● morgen wordt er onder invloed een dienstwapen getrokken door een agent en hij komt er mee weg
● de dag daarna mishandelt hij/zij hun wederhelft en hij/zij komt er mee weg
● etc.etc.etc.

Bottomline van het verhaal is als volgt:
Curaçao is én blijft een democratie binnen het Koninkrijk der Nederlanden, waar we net z’n allen regels hebben opgesteld welke we behoren na te leven, en op het moment dat wij als burgers en (politie)ambtenaren de wetten met voeten gaan betreden,behoor jij jezelf voor het bankje te verantwoorden. Óók als politie agent! Anders mag U zelf invullen waar wij heengaan met z’n allen.

We moeten met z’n allen op Curaçao wel gaan beseffen waar we met onze normen en waarden naartoe willen en of dit nou écht zo’n mooi voorbeeld is voor jongelui die wellicht politie agent willen worden (uitzonderingen buiten beschouwing gelaten uiteraard, want bijna 100% van de agenten is mijn inziens vrij van dit soort gedrag).

Wordt vervolgd…

Ps: mocht dit bericht gelezen en ondersteund worden door juridische “knappe koppen” dan verneem ik dit gaarne voor advies.

Raymond Chaar,
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Gelukkig is niet elke agent hetzelfde. Laat ik en velen uit de wijk nou een keer heel positief zijn over onze buurtregisseur. De man werkt keihard ondanks de vele bedreigingen die zijn kant opkomen. Dat er een groep is die er met de pet naar gooit is uiterst jammer vooral voor hen die wel hun best doen en de criminaliteit nauwelijks aan kunnen omdat er een groot tekort aan mankracht is. Je voor iedere scheet ziekmelden en je collegae ervoor laten opdraaien. Het ministerie moet ervoor zorgen dat alles loopt, het OM met een vette HoJ en een niksnut als minister Girigorie. De criminaliteit loopt volstrekt uit de klauwen er is zgz ‘geen geld’ naar er is wel geld genoeg om de zakken can een grote groep figuren te spekken, ministers 2 beveiligers te geven, enz enz enz.

  2. Het niveau van de dikke, vette, super “slimme” , empathische agent hier op deze rots, is onovertroffen.
    Nos mes por. hahahaha

  3. De politieagent zal waarschijnlijk een heel ander verhaal vertellen maar als ambtenaar kan hij dat niet in het openbaar doen.

    De schrijver heeft het over hoor en wederhoor maar staat klaar voor dat het recht zijn beloop heeft gehad om de publieke opinie te beïnvloeden.

  4. Overbodige vraag er zijn genoeg voorbeelden van agenten en andere overheidsdienaren die veroordeeld zijn door de rechter. Ik snap de emotie wel om dit stukje te schrijven na zo een gebeurtenis . Maar ik denk dat die dronken agent na het breken van uw raam toch weer een beetje bij zijn positieven is gekomen als hij zegt dat hij de schade gaat vergoeden en de consequenties graag tegemoet ziet . Ik neem aan dat hij niet in uniform voor de deur stond, ook een agent is niets menselijks vreemd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties