Ingezonden | Statensalaris

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jan Jonkman aan het woord.

De motie van de MAN-Statenleden om de salarissen van alle Statenleden met 10 procent te korten is verder door geen enkele andere partij in de Staten ondersteund.

Van de sociaaldemocratische partij kan je een dergelijke motie verwachten en, met recht. Wij zouden zeggen: goed voorbeeld, doet goed volgen, maar in dezen ‘nada, niets, nothing’.

Een verloren kans? Door de andere partijen in de Staten werd deze motie natuurlijk weer als een politieke daad beschouwd, maar het kan ook voor al die andere partijen als een boemerang gaan werken.

In de krant las ik dat de vakbonden staan te springen om weer met een gebalde vuist de huidige regering naar de keel te vliegen met: ‘Bescherm de werknemers!’ Wat mooi, maar wat zielig, altijd weer hetzelfde deuntje blazen. Die ‘arme werknemers’ worden de dupe van die vreselijke kapitalisten.

De te nemen maatregelen door de regering, worden genomen om het financiële hoofd boven water te houden op Curaçao, maar dan juist zouden de oppositiepartij-Statenleden het goede voorbeeld moeten geven: Wij leveren ook in, dus, dat is naastenliefde in de praktijk.

Een ‘puña’. Ik noem dit ‘farizeïsme’ ten top. Waarom steken de oppositiepartijen ook niet de hand in eigen boezem. Toen zij de regering vormden waren zij zelf ook voor een groot deel schuldig aan hetgeen wij nu tekort komen in de financiën.

In plaats van alle neuzen in dezelfde richting, gaan we door machtspelletjes elkaar te lijf: ‘Kòrsou quo vadis?’

Jan Jonkman,
Curaçao

4 Reacties op “Ingezonden | Statensalaris

  1. Ja en waarom zit dat viswijf nog steeds niet in de bak, en dat geldt ook voor Van Dis. Vriendjes politiek?????

  2. Eens met La Stiwz, al is het wel erg dat zelfs de zogenaamd integere partijen (MAN/PAR/PIN) met kieslijsten vol zwakke broeders komen en zich zelf ook schuldig maken aan nepotisme en verkwisting van gemeenschapsgeld.

    Je stemt hier dus minst slecht in plaats van goed.

  3. @Marian: en dat is omdat we er op gestemd hebben.

  4. Het is te gek voor woorden.

    We hebben een salarisslipprinter (Menki Rojer), een dansleraar (Walroud) een tweederangs dj (Doran) en een lopend strafblad (het viswijf van Boca Sami, Constantia) die meer dan 13,000 per maand verdienen voor een workweek van nog geen 8 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *