Ingezonden | Stemrecht en stemplicht

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord

Als ik met mijn levenservaring van bijna 94 jaar de verkiezingen en de nasleep onder de loep neem, en de 40.000 niet-stemmers, grof gerekend een derde van de volwassen bevolking, constateer ik dat het vertrouwen in de politiek een enorme deuk heeft opgelopen.

De veel gehoorde uitspraak van de stemmer is: ,,We hebben niet gestemd op eigenbelangengroeperingen en zakkenvullers.” In het algemeen belang en om een politieke chaos te voorkomen, doe ik hierbij een beroep op het gezonde verstand van die 40.000 niet-stemmers (onderdeel van de ultieme bron van macht in ons democratisch land) nu wel te gaan stemmen op 28 april, 2017.
Mijn voorkeur gaat uit om te stemmen op een frauderesistente partij, die ons bekend is. Het politieke spelletje dat door een paar belangengroeperingen gespeeld wordt, moet een halt worden toegeroepen in ons aller belang, alsmede van ‘Dushi Kòrsou’. Om in de toekomst een betere verkiezing te creëren, zou er een stemplicht ingevoerd moeten worden, omdat alle mensen deel uitmaken van die samenleving. Mensen hebben rechten maar ook plichten.

De samenleving bestaat uit onder andere religieuze en politieke belangengroeperingen met het verdeel- en heerssysteem. Ik ben ook van mening dat geweld geen oplossing is voor de ontstane problemen, ook niet op wereldniveau. Ik heb geen behoefte om eigenbelangengroeperingen en zakkenvullers te beledigen of om een roepende in de woestijn te zijn. Hierbij wens ik de hele samenleving op dit mooie eiland een integere en vakkundige regering na de verkiezingen van 28 april, 2017. Het ga u goed.

Bram Dubbelman,
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *