Ingezonden | Stichting Human Rights Caribbean

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Rianne Hellings aan het woord.

Deze brief is gericht aan de twee nieuwe bestuursleden van Stichting Human Rights Caribbean. Allereerst complimenten voor het feit dat jullie er beiden voor hebben gekozen om zitting te nemen in een bestuur van een ngo, in dit geval de Stichting Human Rights Caribbean. Dat betekent in het algemeen dat jullie bereid zijn om werkzaamheden te verrichten voor het algemeen belang, zonder daarvoor betaald te worden. Vrijwilligerswerk dus.

Maar om vervolgens heel snel, als nieuwbakken bestuursleden, de voorzitter en nota bene initiatiefnemer en oprichter van de stichting buitenspel te zetten? Formeel kan het, want de meeste stemmen gelden, maar ethisch gezien is het natuurlijk niet te verantwoorden. Het zou netter zijn geweest ervoor te kiezen om zélf uit het bestuur te stappen en ruimte te maken voor anderen.

Ik was een van de groep van bezorgde burgers die anderhalf jaar geleden het initiatief nam om middels een ingezonden stuk en later een enquête aandacht te vragen voor het gebrek aan humanitaire hulp aan de vluchtende Venezolanen. Ik heb gezien hoe Ieteke Witteveen, als voorloper en trekker, heel veel werk op zich heeft genomen binnen deze zaak, onbezoldigd. Ze ving vluchtelingen op, overlegde met juristen, andere ngo’s en de overheid, stond de pers te woord, richtte een stichting op en was bezig om binnen deze stichting fondsen te werven en de werkzaamheden van de stichting te structureren en te professionaliseren.

Ik ben ervan overtuigd dat zij de motor was achter en binnen deze stichting en ik weet dat dit voor haar een fulltime taak was, nogmaals: onbetaald.

Ik vraag me oprecht af hoe de overgebleven bestuursleden het werk van deze stichting gaan continueren. Hebben ze de juiste kennis, ervaring, contacten en zijn ze bereid al dit werk voort te zetten?

Ik ben opnieuw een erg bezorgde burger.

Rianne Hellings, Curaçao

5 Reacties op “Ingezonden | Stichting Human Rights Caribbean

 1. Beste @Brian, Surinamers zijn over het algemeen zwart van buiten wit van binnen dus die rekenen we niet tot de zwarte YDK.

 2. Wat wel opvalt is dat dit een onderonsje tussen Nederlanders academici onderling is.

  De vraag is waarom is er geen YDK (zwarte) betrokken bij deze organisatie? Waren zij niet bereidt om het onbezoldigd te doen?

  Waar baseer je dat op?

  Andere bestuursleden zijn behalve dat advocaatje mevrouw Janice Tjon-Sien-Kie geboren te Suriname en Eurel Urwien Esseboom geboren te Suriname.. Niet echt Nederlandse academici,

 3. wladimiro matos

  Ik wil mevr Hellings bijvallen als zij schrijft dat het wegtreiteren van Ieteke
  Witteveen niet etisch te verantwoorden is.

 4. Wat wel opvalt is dat dit een onderonsje tussen Nederlanders academici onderling is.

  De vraag is waarom is er geen YDK (zwarte) betrokken bij deze organisatie? Waren zij niet bereidt om het onbezoldigd te doen? Behalve de vluchtelingen helpen vind ik belangrijker om ook bewust zijn te creëren.

  Ik had liever gezien dat wat kindertjes met collecte bussen de straat op gingen om vluchtelingen te helpen.

 5. Ik spreek ook namens de overige twee leden van De Grote Drie als ik zeg dat ik het volledig met Rianne eens ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *