Ingezonden | Straatmeubilair (2)

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

GEZIEN DAT OW de nieuwe LED-armaturen aan het vervangen is voor een ander model op het vierbaansweggedeelte tussen Betèsda en rotonde Julianadorp van de Helmin Wiels Boulevard. De achtergrond van deze verandering ontgaat mij echter. Dit andere model geeft meer licht dan het vorige model, maar geeft echter ook meer stoorlicht waarin de automobilist moet kijken. Maar waarom extra geld uitgeven voor deze vervanging alleen om een beetje meer licht te krijgen? Is dit weggedeelte volgens OW onveilig gebleken met de originele LED-verlichting?

Wat is er echter wel onveilig met betrekking tot tot de verlichting: de rotonde Julianadorp is donker en dit komt door een ontwerpfout. Wat doen we wel:, onzinnige wegpunaises plaatsen. Er ontbreken al maanden drie, meerdere malen omver gereden lantaarnpalen in de zogenaamde rare S-bocht, ook een ontwerpfout. Het fiets/voetpad is recreatiegebied geworden, maar er zijn geen vangrails geplaatst, waar het verkeer in vier banen met 100 km/uur langsrijdt! Meerdere lantaarnpalen zijn al omver gereden de afgelopen paar jaar. Het wachten is op een dodelijk ongeval daardoor.

In plaats van deze problemen nu eerst op te lossen gaan we onnodig geld uitgeven voor een beetje meer licht? Julianadorp zelf is hartstikke donker en daar schreeuwen de bewoners al tijden om verlichting. De twee nieuwe rotondes op deze zelfde weg hebben nog geen verlichting en het ziet er niet naar uit dat bij het ontwerp hiermee rekening is gehouden. Waar is OW mee bezig, beste minister?

HENK PASMAN

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *