Ingezonden | Struikelblokken van onze economie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Beatrix Martina-Goeloe aan het woord.

Uitwisseling van gedachten of gesprek van mens tot mens vindt in onze tijd niet meer plaats. Het is nu regel geworden en vanzelfsprekend, dat er steeds alleen rekening gehouden wordt met de meningen die in georganiseerde gemeenschappen gelden.

Iemand met zijn of haar goede ideeën en projecten die geen stichting heeft telt niet meer mee om gefinancierd te worden. Door je nationaliteit, godsdienst, politieke partij en de stand waar iemand bij hoort, staan bepaalde inzichten reeds van tevoren vast, er kan geen invloed op uitgeoefend worden.

Kritiek en discussie zijn uitgesloten, we noemen het verbloemend eerbied voor elkaars overtuiging. Er is geen saamhorigheid meer. Er heerst veel koel- en domheid onder de reageerders. Ze zijn o zo dom dat ze niet weten dat het meest waardevolle van een mens, hoe groot zijn scheppende werkzaamheden ook zijn, altijd blijft: De mens zelf!

Florerend Economie kan tot stand komen als politici, regeerders, beambten hun neigingen en idealen nieuwe vorm geven door na te denken over de struikelblokken tot nu toe gedaan aan onze economie en de Zin van het Leven en Wereld.

Beatrix Martina-Goeloe,
Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Struikelblokken van onze economie

 1. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 2. Beatrix zegt: “…. Er heerst veel koel- en domheid onder de reageerders…”

  Ik hoop dat ze regeerders bedoelt.

  en

  “… Ze zijn o zo dom dat ze niet weten dat het meest waardevolle van een mens, hoe groot zijn scheppende werkzaamheden ook zijn, altijd blijft: De mens zelf!…”

  Laat mij dan even beginnen deze onzin af te breken (als reageerder).

  De mensheid is een trein van 100 wagons. Deze trein kan, gezien zijn gewicht en lengte, niet sneller dan 1o kmh.

  In de eerste wagon zitten de geleerden, de uitvinders, de mensen die iets betekenen

  In de 2e t/m 5e wagon zitten de harde werkers, de ondernemers, de topsporters, kortom de mensen die iets willen betekenen in hun vak.

  In de 6e t/m de 30e wagon zit de normale 40 urige werkman, degene die zijn uurtjes draait, de Henk en Ingrid, Jan de goedzak.

  In de 41e tm de 99e wagon zitten de uitvreters, de nietsnutten, de lamzakken.

  En in de laatste wagon, ach je weet wel wie daar in zitten.

  Als @Beatrix nu zegt dat het meest waardevolle van de mens, de mens zelf is, dan moet je dat eens vragen aan dat mannetje in wagon 55. Die rijdt de trein het liefst het rangeer platform op om wagon 99 te ontkoppelen.

  En die vrouw in wagon 29 trekt heel snel de pin tussen wagon 40 en 41 uit.

  Moet je nu eens kijken hoe snel en voortvarend die trein nu gaat.

  Je stelling dat de mens het meest waardevolle van de mens is, klopt, gezien het bovenstaande, voor maar 40%.
  Niet genoeg om over te gaan naar het volgende klasje.

  @Beatrix zegt: “…Kritiek en discussie zijn uitgesloten, we noemen het verbloemend eerbied voor elkaars overtuiging …”

  Hierin heb je half gelijk. Discussie is uitgesloten.Althans het zou uitgesloten behoren te zijn. Om hierover te discussieren zou je minstens in wagon 103 moeten zitten. Zelden zoveel (onsamenhangende) onzin gehoord. Wat een zesde rangs bagger. (Hiermee is overigens de andere helft ook bewezen).

 3. Kop zonder staart eerlijk gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *