Ingezonden: Telegraaf-verslaggever

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” Henk Pasman ” voor ons in de pen…………..

DE KONINKLIJK Huis verslaggever van De Telegraaf, de journalist Pieter Klein Beernink, doet als volgt een videoverslag over het bezoek van de koning aan Curaçao.
De koning maakt een kennismakingsbezoek aan het land Curaçao en zal vandaag een bezoek brengen aan de regering en de Staten.
Beide zullen heel wat uit te leggen hebben aan de koning: 6 procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens, 25 procent van de jongeren is werkloos, veel verhalen over fraude en corruptie, niet alleen door Statenleden maar zelfs kabinetsleden zouden banden hebben met dubieuze geldschieters uit de Italiaanse maffia en het gokwezen.

Journalist Beernink, stel nu eens het volgende: De gouverneur is door de koning uitgenodigd voor een kennismakingsbezoek aan Nederland en zal een bezoek brengen aan de regering en Tweede Kamer. Een journalist van Curaçao doet precies hetzelfde verslag als door u hierboven aangegeven, bijvoorbeeld leg eens uit dat er voedselbanken zijn in het rijke land Nederland. Wat zal dan de reactie zijn van bijvoorbeeld minister-president Rutte in zijn wekelijkse perspraatje?
De gouverneur is hier op een kennismakingsbezoek en de regering en Tweede Kamer hebben geen enkele verantwoording af te leggen over het reilen en zeilen van het land Nederland, daar gaan wij over en niet de gouverneur en in een kennismakingsgesprek zullen we hem daarover ook niet lastig vallen en trouwens de gouverneur is bekend met het land Nederland.
Een Koninklijk Huisverslaggever zou als eerste behoren te weten wat de functie is van het Koningshuis en dat is als eerste geen bemoeienis met politiek!

HENK PASMAN
Curaçao

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Ingezonden: Telegraaf-verslaggever

  1. goed zo. op een nette manier deze “onwetende” journalist de les gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *