Ingezonden | Tene Kòrsou Limpi

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jos Nobel aan het woord.

Veel mensen die hier voor het eerst komen zeggen dat zij het vuil op straat als groot minpunt ervaren. Wij weten dat het veel erger is geweest en dat er veel aan gedaan wordt om dit te verbeteren gelet op de mensen die dagelijks langs de wegen bezig zijn de boel schoon te houden. Zelf probeer ik mijn steentje bij te dragen door een deel van de de straat waar wij wonen schoon te houden.

Aangezien wij tussen twee scholen met in het midden ook nog een supermarkt zitten valt het niet mee, maar het resultaat is toch zichtbaar. Als er glas, flessen van wijn of whisky en dus niet afkomstig van de schoolgaande jeugd, op straat ligt en ook het nodige plastic en papier ruim ik op. De eerste schoonmaakbeurt kostte ongeveer twee uur en nu ben ik er in tien minuten klaar mee en dan niet eens meer iedere dag.

In de krant lees ik soms wel advertenties over dit onderwerp maar het eiland verdient een grootsere aanpak want het natuurschoon is een van de rijkdommen van dit eiland. Overheid, zorg dat stranden schoon en opgeruimd zijn en blijven. Bij het WTC waar wij regelmatig komen puilt de vuilcontainer regelmatig uit en dat is vragen om problemen. Beter een keer met een halfvolle container dan een overvolle container waardoor mensen hun troep laten slingeren.

Maar het grootste punt is dat de mensen bewust gemaakt moeten worden van de ontelbare voordelen van een schoon eiland. Neem vuil mee naar huis en laat het niet zwerven.

Jos Nobel,
Curacao

4 Reacties op “Ingezonden | Tene Kòrsou Limpi

  1. Al jaren achtereen bezoeken wij jullie mooie eiland. En moet gezegd. Het eiland is in al die jaren schoner geworden. Dus hulde voor allen.

  2. @ Ericlapas,

    Hoe krijg je het voor elkaar om de goedheid van een bewoner om te buigen tot gierigheid ?????
    De schoolkinderen zijn waarschijnlijk degenen die het daar hebben neergedonderd. De jeugd en opruimen ? Zelfs tegen betaling ? Vergeet het maar.

  3. Dit lijkt erg veel op Nederlandse gierigheid. Er is een school in de buurt dus zal er ongetwijfeld een jongen of meisje tussen zijn, die wat guldens kan gebruiken. Het is belangrijk dat wij de jeugd van jongs af aan leert om voor hun geld te werken.

  4. Trots op Curaçao

    Top Jos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *