Ingezonden | Toerist op Curaçao

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we F.M. Landsmark aan het woord.

In reactie op het artikel in het Antilliaans Dagblad van vrijdag 12 april 2019 over ‘Hogere straf voor overvallen op toeristen’ het volgende: Op zichzelf vind ik hoge straffen op overvallen een goede zaak. Er zijn ook andere groepen op het eiland, niet te vergeten onze eigen bevolking, die elke dag gebukt gaan onder toenemende criminaliteit. Een cohesiebeleid onder deze groepen is ook goed voor Curaçao en de toeristen zullen hiervan de vruchten plukken.

Gezien dat meer dan 90 procent van de toeristen westerlingen zijn, ook bijna een groot percentage van onze rechterlijke macht, moeten we vooral uitkijken om geen tweedeling te zaaien op ons eiland. Om de toerist als een speciale groep uit te kiezen om te beargumenteren waarom hogere straffen nodig zijn en om die op te leggen, is lachwekkend en uit den boze.

Genoemde straffen moeten opgelegd worden voor overvallen op het gehele eiland niet alleen voor overvallen op toeristen. Echter hogere straffen opleggen is niet alles. Het probleem ligt dieper dan dat. Van een industrieel eiland wordt Curaçao gebombardeerd tot een toeristisch eiland, zonder de bevolking mee te nemen in haar veranderingen.

F.M. Landsmark,
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *