Ingezonden | Tourism Pioneers: Peter Heinen en Lou Roelofsen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Don Werdekker aan het woord.

Met grote verslagenheid heb ik ervan kennisgenomen, dat enkele weken geleden Peter Heinen, oud-directeur van Kura Hulanda Hotels, in Miami is overleden, en dat afgelopen weekend Lou Roelofsen, oudgeneral manager van Princess Beach Hotel en Holiday Inn Crowne Plaza, op Curaçao is overleden.

Beide hoteliers zijn vele jaren actief geweest in het bestuur van de Curaçao Hotel and Tourism Association (Chata) en beiden zijn president geweest, Lou Roelofsen 1996-1999 en Peter Heinen 2003-2006.

Peter Heinen kwam in 2000 naar Curaçao om als managing director leiding te geven aan de Kura Hulanda-ontwikkeling. Hij kon bogen op een 30-jarige internationale ervaring in de hotelindustrie, onder meer als chief executive officer van Divi Hotels op Aruba en als executive vice president van Wyndham Hotels in het Caribisch gebied.

Lou Roelofsen is geboren op Curaçao en groeide van jongs af op in het toerisme. Zijn vader was manager van Piscadera Bay Club, waar later het Hilton Hotel werd gebouwd. In de 70’er jaren startte Lou Roelofsen zijn loopbaan bij het Holiday Inn op Aruba en Curaçao. Vanaf 1982 zette hij zijn hotelcarrière voort op de Bahama’s als Inn-Keeper van het Holiday Inn op Paradise Island en Holiday Inn Freeport op Grand Bahama Island. In 1990 ging hij naar het Nassau Beach Resort van Thrust House Forte, tot 1993 toen hij terugkeerde bij het Princess Beach Hotel in de overgang naar het Holiday Inn Crown Plaza, waar hij tot 2000 werkzaam was.

Vervolgens werkte Lou Roelofsen 6 jaar als general manager van de Cabana Beach & Resort Club op Aruba en vanaf 2006 van het Divi Little Bay Resort op Sint Maarten. Met het overlijden van Peter Heinen en Lou Roelofsen verliest Curaçao wederom twee Tourism Pioneers, die medebepalend zijn geweest voor de succesvolle ontwikkeling van het toerisme op Curaçao en voor de bijdrage die Chata daarin namens de private sector heeft gespeeld.

Het was een voorrecht om met deze Tourism Pioneers te mogen werken aan de ontwikkeling van het toerisme op Curaçao.

Don Werdekker,
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *