Blog Arthur Donker | Usnavy Martina

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik heb een goede vriend die werkt bij een van de lokale kranten die als hobby abnormale namen spaart, ondertussen heeft hij een bestand van zoiets van 6000 namen verzameld.
Elke morgen kijkt hij eerst naar de overlijdensberichten voordat hij de rest van de nieuws leest want daar staan altijd de officiële namen in, niet de bijnamen.
Meestal in zo’n geval zetten de ze bijnaam tussen haakjes erbij, want anders weet niemand wie het is, dan zetten ze bijvoorbeeld Erwin (Bromtol) Tamarinda.
Misschien heeft hij als kind ooit een bromtol ingeslikt of hebben ze hem ooit een naar zijn hoofd gesmeten wie weet maar dat is altijd bij hem gebleven en is langzamerhand zijn naam geworden.

Van de week was ik bij een Portugese familie die een gezellige voetbal Bar-B-Que had georganiseerd en werd ik voorgesteld aan een hele aardige Curaçaose juffrouw die zei dat ze Usnavy heette.

Dat was voor mij de meest aparte naam wat ik ooit gehoord had en vroeg haar hoe ze daaraan kwam want hier combineren ze de naam van de vader, moeder, geit, buurman en tante in Holland en maken ze een naam wat niemand kan uitspreken en noemen ze dat kind maar Liesje voor het gemak.
Ik bedoel waarom moeilijk als het makkelijk kan toch?

Noem dat kind Liesje om te beginnen hoeft ze dat niet voor de rest van haar leven te spellen elke keer als iemand haar vraagt hoe ze heet en meestal bij zulke moeilijke namen vergeten mensen gelijk hoe je heet.

Zij vertelde mij dat toen haar moeder zwanger was van haar liep ze lang ze haven en zag ze een schip binnen komen die Usnavy heette.

Ik zei gelijk je bedoelt U.S. Navy?
Zei ze nee, USnavy.!

Ik wist niet hoe gauw ik naar buiten moest want ik liep rood aan en wilde haar niet beledigen door keihard te lachen.

Ik zweer het mensen geven hun kinderen een complex voor de rest van hun leven door ze een absurde naam te geven.

Gelukkig heet ik Arthur en niet een of andere absurde combinatie van namen die niemand uit kan spreken.

Ik blijf lachen op deze klip want alles is mogelijk op Curaçao en in de hemel.

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *