Ingezonden | Utrecht

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord.

Bij het schietincident in Utrecht wordt het falen van het justitieapparaat pijnlijk duidelijk:

Quote uit AD

. . . . .Angelique beschrijft dat ze regelmatig samen coke gebruikten. Ze was op de hoogte van Gökmens strafblad. Volgens haar schond hij op een gegeven moment voorwaarden voor z’n voorlopige vrijlating. Tanis werd opgepakt, maar 1 maart weer vrijgelaten. Ze zegt dat ze de politie ‘zo vaak’ heeft gewaarschuwd hoe gek Gökmen kan zijn. ,,Hadden ze maar naar mij geluisterd.”. . . .

De dader had een strafblad, werd in maart opgepakt en weer losgelaten, en liep om welke reden dan ook vrij rond. Burgers moeten kunnen rekenen op bescherming van de Overheid. Als deze persoon i.v.m. zijn recidivistisch geweldadig gedrag preventief, begin maart was opgesloten zoals het hoort, waren er nu geen slachtoffers te betreuren geweest.

Het kan ook het overwegen waard zijn, uit preventieve overwegingen de doodstraf voor moordenaars, opdrachtgevers en drugs groothandelaars weer in te voeren. Omdat alle burgers hierbij betrokken zijn zou het aanbeveling verdienen om hierover een referendum te houden.

Door de radicaliseing en de verharding in de samenleving is het, wellicht nodig de strafmaat bij te stellen.

Overpijnzingen van een 95 jarige.

Bram Dubbelman,

Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *