Ingezonden | Uw lichaam is een kostbaar bezit

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord

UW LICHAAM is een kostbaar bezit, u heeft er maar één!

Overgewicht is niet alleen schadelijk voor uw organen maar u loopt ook grote kans om op latere leeftijd heup- en knie-operaties te moeten ondergaan alsmede problemen met hart en vaatziektes.

Maak dus van uw lichaam geen vuilnisbak!

Er zou op de scholen een lesprogramma gevoerd moeten worden. Dit zou in de toekomst de levenskwaliteit en het welzijn van elk individu en de gemeenschap aanzienlijk kunnen verhogen en tevens veel geld kunnen besparen op de ziekenzorg.

Regeren is vooruitzien.

Ook de verkeersveiligheid is in de hoogte van onze levenskwaliteit van groot belang, daar wordt te weinig aandacht aan besteed.

Nog steeds rijden veel teveel mensen zonder richting aan te geven en zonder gordel met de telefoon aan het oor door stoplichten en soms zelfs beschonken. Boetes zouden drastisch verhoogd moeten worden om dit soort levenbedreigend gedrag op straat te verminderen.

Bij drankmisbruik zou het rijbewijs minimaal 6 maanden ingetrokken moeten worden.

Tevens zouden alle roadservice rapporten door de verkeerspolitie beoordeeld moeten worden zodat de schuldige van een aanrijding beboet wordt. Dit wordt nu overgelaten aan de verzekeringsmaatschappijen, deze gang van zaken is te vergelijken met de slager die zijn eigen vlees mag keuren. Alle verzekerden betalen via hun polis voor de roadservice, terwijl deze alleen werk verricht voor de brokkenmakers die daarvoor ook geen boetes krijgen.

Snapt u het nog?

Verkeersongelukken veroorzaken ook vaak blijvend lichamelijk letsel dat uiteindelijk door de gemeenschap gedragen zal moeten worden. Tevens beïnvloedt blijvend lichamelijk letsel de levenskwaliteit zeer negatief.

Hier moet de regering ook ingrijpen, in het belang van de verkeersveiligheid en het welzijn van het volk.

BRAM DUBBELMAN

Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Uw lichaam is een kostbaar bezit

  1. Vervelend

    Ik lees dit artikel terwijl ik met toestemming van onze Landarts MP chronisch vergiftigd wordt door de luchtverontreiniging van de Isla!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *