Ingezonden | Vakbonden niet eens met bezuinigingen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Joost Pronk aan het woord.

Dat er wat moet gebeuren aan het overheidstekort begrijpt iedereen! Maar de ob verhogen van 6 naar 9 procent is wel de meest gemakkelijke weg. Iedereen weet dat hoe hoger de belastingen worden, hoe meer er steeds gerotzooid gaat worden! Zeker met drank en sigaretten.

Al die buitenlandse zakenlieden die hier neerstrijken, komen niet om werkgelegenheid te creëren, of om onze economie te stimuleren, maar om zo snel mogelijk veel geld verdienen!

En als de economie in elkaar stort, zijn ze weg! Maar wel met een heleboel geld op hun buitenlandse rekening.

De enige en meest eenvoudige manier voor de overheid om geld binnen te halen, is een goede deviezenbelasting. Iedereen die geld wegstuurt, betaalt! En daar komt niemand onderuit!

Alle werkende illegalen, tragomeisjes en drugshandelaren dragen dan bij aan onze economie. Het rotzooien met invoerrechten en ob-gelden heeft dan geen zin meer. Kijk eens bij de kantoren van Western Union en Moneygram; dagelijks lange rijen mensen die geld wegsturen. Overheid word wakker en neem de juiste maatregelen! Het is 5 voor 12.

Joost Pronk,
Curaçao

3 Reacties op “Ingezonden | Vakbonden niet eens met bezuinigingen

 1. Laten we ook drugshandel maar belasten.. en een belasting voor het hebben van illegale wapens.. en een byside belasting..

 2. Norbert George

  Joost Pronk heeft op alle fronten gelijk. OB verhoging treft de gehele samenleving, met name het zwakste deel ervan, en de Jan Sofat patsers hebben er de minste last van.

  Het belasten van money transfers, is een goed initiatief. Zelfs als kledingzaken zorgen voor ondergrondse illegale transfers (dubbel belasten!), die via de Centrale Bank nogal makkelijk zijn te detecteren.

 3. Misschien heeft Joost Pronk gelijk, echter genoemde money transfer diensten zijn niet goedkoop.

  Ga je deze diensten belasten dan gaat men ongetwijfeld ondergronds het illegale circuit in. Ik ken nu al een kledingzaak in Punda die meer verdient met money transfers naar Colombia en Venezuela dan met verkoop van kleding.

  Overigens zal Joost Pronk weinig last hebben van de OB verhoging, want hij verkoopt Audis en Porsches aan Jan Sofat patsers die de verhoging lachend zullen betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *