Ingezonden | Valse Robin Hood en grotere monsters

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord.

De hersenspoelmachine draait overuren. Weet u nog dat ex-minister Jardim allerlei belastingvoordeeltjes had doorgevoerd voor het bedrijfsleven? Afgezien van de pensioenleeftijd verhogen en het minimumloon onder het bestaansminimum houden. Dat zou goed zijn voor de economie!

Nu blijkt dat de financiele situatie van het eiland precair is omdat de belastinginkomsten achter- blijven. Hoe kan dat nou!? Deze valse Robin Hood is echter een pupil vergeleken met de monsters aan de overzijde van de oceaan. Tezelfdertijd dat Trump met taxcuts bezig is, wil Rutte de dividendbelasting afschaffen. Nu al zijn de multinationals zo machtig dat ze in Afrika en Latijns-Amerika hele regeringen kunnen omkopen. Met deze laatste maatregel worden de aandeelhouders nog rijker.

Rutte is er al openlijk van beticht dat er een erebaantje bij Unilever voor hem klaarligt. Dit alles onder het voorwendsel dat het goed is voor de werkgelegenheid. Maar als het minimumloon niet toe- reikend is, moet men in het weekeinde bijsnabbelen. Dan is er voor de kindertjes geen toezicht en die stropen dan uw auto kaal. Onderdelen die autodealers voor 10 dollar in het groot bij Amazon inkopen en voor het tienvoudige op de markt brengen. En zo kan het dat de baas van Amazon nu de rijkste man op aarde is; hij heeft net de magische grens van 100 miljard dollar bereikt. Dit is het jaarbudget van pak ‘m beet: Oman, Slovenië, Bulgarije en Marokko bij elkaar.

Als je rijk bent, kun je ongegeneerd discrimineren, vrouwen in de poessie grebben, de opwarming van de aarde ontkennen en enkele kernraketten afschieten. En dat zonder belasting te betalen. Wanneer is het punt bereikt dat de rijkste man op aarde (want voor de meeste vrouwen hoeft dat niet zo), een kapitaal bijeen heeft geharkt gelijk aan alle jaarbudgetten van alle landen van de hele wereld? Het is voorspeld en het staat geschreven: Hij Zal Dan Over Ons Oordelen. Dat is meteen ook Het Einde Der Tijden.

En lang nadat de mensheid van deze aardbodem weggeschroeid is, is daar nog de mier, die marxistische mieren in hun eigen verzorgingsstaat. Het kleinste dier is dan het toppunt van de Schepping.

John da Silva,
Curacao

7 Reacties op “Ingezonden | Valse Robin Hood en grotere monsters

 1. Renée van Aller

  Wie gooit het kind met het badwater weg? De heer Da Silva scoort scherpe punten en zeer verdienstelijk. Lees er ‘Het belastingparadijs, waarom niemand hier belasting betaalt; behalve u’ (2013) maar op na. En dan Robin Fransman: ‘Nederland is misschien wel veel ongelijker dan we denken’, RTL Z/ 8 december 2017. Recent werd Masters of LXRY gevierd, een beurs die draait om rijkdom en luxe. Wat de elite weergaloos weergeeft is Quote 500. Chris Smeets van Citco eindigt op plaats 41, well done!! Renée van Aller&John de Vries

 2. Heeft John al de Petros gekocht en zit hij in Venezuela?

 3. wanneer gaan ze hem afvoeren?
  liefst in een dwangbuis..
  of is hij niet echt gevaarlijk?

 4. Wat is de status van de dividend uitkering van de overheid nvs dat Jardim nastreefde?

 5. @ John da Silva: als….
  ach laat maar.

 6. Nee Pukkie, het is een verloren zaak.

 7. Zijn er pilletjes voor dit soort hersenkronkels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *