Ingezonden | VDC – Na 3 jaar

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ruben Suriel aan het woord

Zijn we na drie jaar democratisch verder ontwikkeld?

Is er veel veranderd?

Er is een hardnekkige etterende kanker van misdaad die als een rode lijn door de hele gemeenschap loopt. Het was vroeger een soort ‘negative undercurrent’ die min of meer onder controle werd gehouden met de VDC en alle andere instellingen die zich bezig hielden met checks en balances , alhoewel ‘op krukken’ die hier op Curaçao bestonden. Maar deze ‘negative undercurrent’ is door diverse factoren, de eerste bank, eerste rij gaan claimen in onze gemeenschap, en dit met de hulp van politiek, meest merkbaar net voor 10-10-‘10. Deze verschillende negative undercurrents hebben zich ook ‘big time’ in alle takken van de overheid genesteld, en intimideren de gehele rechterlijke kolom ook ‘big time’ om hun zin te krijgen. Dat is de realiteit.

Mijn persoonlijke inschatting is dat zonder grote externe hulp wij als kleine gemeenschap nooit uit deze negatieve vicieuze cirkel kunnen herrijzen. Een voorbeeld is de VDC die nog steeds op zijn gat lig, zelfs na alle kabinetwisselingen. Maar zowel binnen de overheid als bij de gemeenschap zijn de ernstige ontwikkelingen bij de VDC, de facto een soort ‘non-issue’. Rarara, is dit normaal in een gezonde maatschappij?

Naschrift despues di elekshon di Sept 5, 2016

Ta parse ku un masa kritiko di e elektorado aktivo na Kòrsou (mas ku 12%) ta haña e atributonan:

– di ser shòuru i

– di tin un historial gordo dilanti mesa bèrdè.

Importante pa ser parlamentario o gobernante?

Te pa asta bira é ‘vote getter’ di pais Kòrsou.

Kon ta splika, si e gobièrnu aki ta asina malu, riba 3 lista 3 minister tabata ‘vote getter’ riba nan lista.

Kon mester enterpretá un ke otro pa loke ta un desaroyo positivo di e sistrma demokratiko Kurasoleño.

RUBÉN SURIEL

Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | VDC – Na 3 jaar

  1. Alex Rosaria, niets meer om handen na zijn verpletterende verkiezingsnederlaag, gaat vissen bij Boca Sami en opeens ziet hij een fles drijven. Hij haalt hem uit het water plots verschijnt er een geest uit de fles en zegt: “U hebt mij ontwaakt en mag 1 wens doen”. Alex Rosaria zegt: ” Dat is aardig van u, maar ik heb alle tijd en een vette wachtgeldregeling, dus ik weet niks”. De geest zegt: “U mag 1 wens doen, maakt niet uit wat, anders verdwijn ik weer in de fles”. Rosaria denkt nog eens goed na en zegt dan: ” Ok, ik kan even niks anders bedenken dan dit, ik wens dat wanneer ik of mijn vrouw klaarkomt, de ander ook klaarkomt, zo beleven we allebei meer plezier aan de seks.” De geest knipt met zijn vingers en het zij zo.

    Onderweg naar huis komt Alex 3x klaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *