Ingezonden | Verhogen verkeersveiligheid

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord.

Op 7 augustus 2018, legde ik opnieuw met 95 jaar de verplichte rijproef af met goed gevolg. Het voelde wederom aan als ouderendiscriminatie. Door de correcte wijze van behandeling door de examinator werd dit gevoel afgezwakt. Ik rij al vele jaren met de hoogste no-claim korting, met rijervaring in Europa. De medeweggebruikers, beroeps en zelfs politieauto’s slaan af zonder richting aan te geven, rijden te hard, door rood en met alcohol of drugs achter het stuur. De doorgetrokken witte strepen voor en na de brug worden overgereden alsof ze geen betekenis hebben. In het belang van de verkeersveiligheid en eventuele slachtoffers zou het wenselijk zijn om de veroorzakers van verkeersongelukken eenzelfde rijproef af te laten leggen, kosten 100 gulden, spreekswoordsgewijs sla je dan meer vliegen met één klap! Overheid doe er iets mee om het verkeersveiligheid te verhogen!

Bram Dubbelman,
Curaçao

6 Reacties op “Ingezonden | Verhogen verkeersveiligheid

 1. Beste @Ger, geen paniek, ik wil de autobezitter (milieu barbaren) hun auto niet afnemen. We kunnen van het autorijden hogere wiskunde maken maar in het verleden hadden we zelfs officieren van justitie met een borrel op achter het stuur.

  Ik ben ervoor om wat miljoenen tegen aan te gooien om de wegen te verbreden zodat bussen makkelijker op hun bestemming kunnen komen.

  Wij kunnen het makkelijk terugverdienen door het autorijden duurder te maken. Onze kinderen en kleinkinderen zullen ons erg dankbaar zijn.

 2. Busbanen?? Op Curacao??
  Vertel me eens waar op Curacao snelwegen zijn waarop busbanen noodzakelijk zijn?
  Leef je in de Nederlandse wereld of woon je in Curacao?
  De enige oplossingen op Curacao zijn:
  Elke persoon die een ongeluk veroorzaakt meteen een rijexamen laten afleggen,
  Alle examinatoren een hernieuwde proef van rijvaardigheid laten afleggen,
  De eisen van het rijexamen dermate verhogen dat het een echt examen is,
  Een rijexamen door twee onafhankelijke examinatoren laten afleggen,
  Politie veel meer laten opletten op verkeersovertredingen zoals : door rood rijden, onnodig links rijden, afslaan zonder richting aan te geven, gevaarlijk rijgedrag zowel van auto’ s maar vooral de motoren en scooters ( wheelen, feveren en te hard rijden )
  Bij iedere bekeuring deze meteen laten afrekenen. Kunnen ze dit niet dan voertuig meteen in beslag nemen.

  Dit zou al veel problemen verhelpen.

 3. Verkeersveiligheid zal hier nooit beter worden.
  Ondanks de beelden op de tv zenders, de jaarlijkse doden die hier in het verkeer vallen.
  Een regering die geen haast maakt met up to date maken van verkeerswetgeving en alleen blablabla roept en verkeers commissie instelt maar geen uitvoering geeft.
  Parlementsleden die doelloos naar hitech verkeersbeurzen vliegen om zogenaamd kennis te vergaren
  Een autokeuring die in het geheel niets voorstelt.
  Een politiekorps dat weigert om bekeuringen te schrijven voor: bellen/appen tijdens rijden, geen of defecte verlichting voeren na zonsondergang.
  Een rijopleiding krijgen van een instructeur zonder diploma omdat het niet nodig is of les krijgen in een lesauto die zelf bijna uit elkaar valt.
  Laat me niet lachen.

 4. Trots op Curaçao

  Ik wens Bram nog vele rijvaardigheidstesten toe.
  En voor die overige bestuurders, Watch out! Bram is on the road. Easy to spot. The only one uses his flasher, keeping save within the speed-limits and holding-up the traffic. Wave at him, he deserves it.

 5. Ik zie meer in alcoholcontroles, al zullen Carlos Monk, Rob ‘Polar’ Blaauw en Carla Hueck het daar niet mee eens zijn.

 6. Een rijproef opleggen? Denk niet dat het helpt. Er zijn zat bestuurders in Nederland die ooit op Saba (één rechte straat) een rijbewijs hebben gehaald. Voor zover mij bekend zijn in Nederland niet meer ongelukken door deze bestuurders.

  Ik vond op internet een rechtszaak van een dodelijk ongeluk in Nederland waarbij vader en zoon (piloot) aan het racen waren dus heeft niets met rijvaardigheid te maken maar meer met onverantwoord gedrag.

  Het lijkt mij beter om te investeren in busbanen en zo proberen meer mensen in de bus te krijgen. Om te beginnen met onze ministers. Wat is dat voor flauwekul, een neger achterin de auto met airco en chauffeur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *