Ingezonden | Vliegtuigcrashes

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Rudy L. Sprock aan het woord.

Aardig verhaal van Ton de Jong in het ‘AD Wikènt’ van zaterdag 25 januari 2020, getiteld ‘Dodelijke vliegtuigcrashes op Curaçao’.

Het had uitstekend kunnen zijn indien hij de drie dodelijke vliegtuigcrashes van ALMgezagvoerders ook had meegenomen.

De eerste vond plaats op 2 augustus 1974, toen ALM-gezagvoerder Robert Richie, samen met fotograaf Tony Jeuken op de Domiberg verongelukte. De exacte oorzaak van dit ongeluk kon nooit worden achterhaald.

De tweede vond plaats op 15 december 1975, toen ALM-gezagvoerder Roelof Voss, samen met de op Curaçao geboren radioloog Van der Hoeven op de drag-baan van Koraal Tabak de dood vonden, toen hun sportvliegtuig na een vreemde manoeuvre op de baan neerstortte.

De derde vond plaats op 1 juli 1991, tijdens een luchtvaartshow op Curaçao (viering van het tienjarig bestaan van het 336 squadron van de Koninklijke Luchtmacht op Curaçao). ALMgezagvoerder Albert Pijl (de enige inzittende van een tweemotorig vliegtuig) stortte neer op de baan. Pijl, die ook lid was van de Curaçaose reddingsbrigade Citro, zou een demonstratie geven in het redden van drenkelingen. Twee dagen eerder had hij nog een toestel na onderhoud in Oostenrijk, via Madeira naar Curaçao gevlogen.

Rudy L. Sprock,
Curaçao

2 Reacties op “Ingezonden | Vliegtuigcrashes

 1. redactie curacao

  @Beste Boos,

  Dank voor het attenderen, direct aangepast,
  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 2. @redactie

  Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord… ondertekend: Rudy L. Sprock, Curacao.
  Wat is het nou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *