INGEZONDEN : Volksgezondheid

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we ” HITZIG BAZUR ” aan het woord…………..

 Ik vraag mij de laaste paar dagen af waarom we eingelijk een afdeling Volksgezondheid en een Milieudienst hebben want geen van beiden werken voor geen meter volgens mij.

We hebben alle kritiek en de nodige fotos de laatste dagen in de media gezien nadat de CRU/BOO het voor de zoveelste keer begaf en alles ten westen van de raffinaderij onder de giftige roet bedekte met alle gevolgen van dien.

De spreekbuis van de raffinaderij zegt zelf dat het giftige rotzooi was en beloofde weer voor de zoveelste keer verbetering en bood weer voor de zoveelste keer hun excuses aan en stuurde ons voor de zoveelste keer met een kluitje het zwaar vergiftige Schottegat in.

En wat gebeurt er? Nada, niets, waarom omdat niemand DURFT beslissingen te nemen, de regering niet, de milieudienst niet, de Openbare Ministerie niet, de banken die zo op de “Groene Toer” zijn en ons vragen om niet zomaar een statement te printen omdat wij de bomen in het regenwoud moeten sparen, die houden ook stijf hun mond dicht, wetende dat onze kinderen die beneden de wind van de raffinaderij naar school gaan langzamerhand vergiftigt worden, dat is wel acceptabel maar een statement printen niet!

Om de haverklap worden de kinderen van de scholen beneden de wind van de raffinaderij naar huis gestuurd vanwege de stank en de roet en niemand doet daar wat aan.
We wachten nog steeds op de resultaten en anwoord van de raffinaderij over de witte poeder die Julianadorp bedekte wat later zwaar giftig bleek te zijn, ook wat voor maatregelen de regering heeft genomen tegen de raffinaderij.

We moeten ons schamen dat het zover moet komen dat het nou in de tweede kamer in Nederland behandeld wordt en dat zij met maatregelen komen om onze regering te dwingen om wat aan dat probleem te doen.

Waarom? Omdat we het zelf niet kunnen of durven! Simpel! Nos mes por is een lege leuze wat we gebruiken, want we weten van te voren dat we het niet kunnen maar zijn bang om het te zeggen en om hulp te vragen want dan laat je zien dat je zwak of dom bent en gezichtverlies is een doodzonde hier!

Maar dat is niet alles, want al jaren zijn ze ons aan het vergiftigen door Fluor in ons water te doen wetende dat het giftig is, al jaren laten ze spuitbussen vol gif, vooral antimuskieten gif, wat in Europa niet meer verkocht mag worden gewoon in de supermarkets toe.

Waarom denk je dat ze dat spul niet in Europa willen, omdat het zo goed is voor je gezondheid? Zij hebben de middelen en de kennis om te weten dat het niet goed is voor de bevolking, waarom leren we daar niet van, is het niet de taak van de minister van Volksgezondheid om de gezondheid van de bevolking te waarborgen? Of zit meneer daar alleen voor de centen en eigenbelang en kan het hem weinig schelen of de bevolking dood neervalt.

Milieudienst is een joke want volgens mij kunnen ze het woord milieu niet eens spellen en zitten volgens mij zo zwaar met PDVSA in hetzelfde bootje en ik denk dat als de PDVSA hun vraagt om te springen zij gelijk vragen hoe hoog ze moeten springen!

Wij dumpen de meest gevaarlijke stoffen op de landfill wetende dat we over een aantal jaren het grondwater dusdanig vervuild is dat mensen daar in de toekomst last van zullen hebben,en ziek zullen worden, maar we gaan gewoon door omdat er geen regels zijn en onwetende mensen die zich decisionmakers noemen zich daar niet om bekommeren.


Ik blijf lachen op deze klip want als mensen zeggen dat Curaçao op een Bananenrepubliek begint te lijken worden ze boos!

Arthur Donker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *