Ingezonden | Voorspellingen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of bedreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord.

De Amigoe meldt dat de PAR, MAN en PIN snel besprekingen zullen voeren. Van de PAR is bekend dat in een paar jaar tijd drie leden de fractie hebben verlaten en hun zetel hebben meegenomen. Bij de MAN zit nu Steven Martina (ex-Pais). Het CBCS-document vermeldt over hem: “Aan de andere kant haalde Steven Martina (Fatum) het MAN-lid Eugene Cleopa over om gezamenlijk de MAN te verlaten en zich aan te sluiten bij partido Pais van Alex Rosaria. Geen moeilijke opgave aangezien Cleopa vrijwel zijn gehele politieke carrière te danken heeft aan familie Martina, en Steven zich garant stelde fondsen te werven voor de politieke campagne die dan zou volgen.”

En verder: “Steven Martina werd naderhand beloond met een ministerspost en de portefeuille van Economische Ontwikkeling.” Als er geen vervolging komt voor laster, smaad of omkoping, blijft het hangen. Meerdere namen worden genoemd in het document, voor zover bekend heeft alleen Emsley Tromp aangifte gedaan. De rechtbank heeft de eis tot rectificatie afgewezen.

En dan is er Suzy nog die geen polsstok nodig heeft om over het hek te springen. Daarom is het makkelijk te voorspellen dat deze combinatie het einde van de rit niet zal halen, maar niet eerst voordat de sponsors terugbetaald zijn.

Overigens, de PAR en MAN behaalden 5000 stemmen minder dan de helft van het aantal uitgebrachte stem- men, wat neerkomt op 43,7 procent… en komen toch aan een meerderheid van elf zetels! Omgerekend naar het aantal stemgerechtigden is het nog maar 28 procent. Met andere woorden: PAR en MAN kunnen nu een regering vormen met steun van 28 procent van de bevolking. Zelfs Trump is populairder.

Dit is dezelfde argumentatie die gebruikt werd om nieuwe verkiezingen te rechtvaardigen. En hier hebben we nu een aanwijzing voor gekregen. Om uit dit circus te geraken is het misschien beter om, wat anderen óók hebben voorgesteld, over te gaan op getrapte verkiezingen voor een president. Deze zou dan het partijprogramma moeten uitvoeren.

Natuurlijk bestaat de kans dat een peetvader president wordt maar dan heb je altijd nog de Staten die hem kunnen corrigeren. Of we kunnen, net als Bonaire, gemeente van Nederland worden en daarna gewoon derderangs burger. Dan wordt Westpunt tot Oostpunt volgebouwd met hotels en resorts en kunnen wij lekker pootjebaden in het Waaigat.

Of we kunnen besluiten om op eigen benen te staan, net als Barbados. Degenen die het niet zien zitten, kunnen altijd nog leren lopen. Misschien bevalt het wel want lopen is gezond. Loop jij maar naar de maan Da Silva, zullen ze nu op de Nederlandse forums roepen. Grappig maar voorspelbaar.

John da Silva,
Curacao

10 Reacties op “Ingezonden | Voorspellingen

 1. @John da Silva: als je niet wil dat er geestelijk gestoorden hier op KKC op je schrijfsel reageren is het misschien een idee om je stukjes niet meer op KKC te plaatsen.

 2. John da Silva

  Jammer dat de Knipselkrant niet screent op geestelijk gehandicapten die niet inhoudelijk kunnen reageren. Het merendeel kan zo doorgestuurd worden voor gedwongen opname.

 3. CI, Zolang mensen als GS het eiland kapotmaken dan mag je God op je blote knieen danken dat Curacao in het Koninkrijk valt.

 4. Voorspelbaar “bomba-werk” van Da Silva.

 5. Jij durf wel om Curaçao te laten vallen in de categorie Cuba, Suriname , Venezuela enz.

 6. Curaçao Independiente maar jij bent niet Independiente. Je loopt hand in hand met Schotte.
  Laat weten welke kunuku jij bezit om zo onze eigen voedsel te kunnen kweken, waar zit onze vleesindustrie, bedrijven en industrie die tezamen tenminste 95% van de beroeps bevolking werk bieden.

  Wat zijn de goederen die we exporteren naar het buitenland die niet COCAINE is? Zelfs cocaïne is niet van ons.

 7. Abraham Mossel

  John Da Silva, beetje ouwekoeien verhaal, of niet dan John, het lijkt wel of je achter de wagen loopt in plaatst van ervoor. Het lijkt mij beter voor jouw om je te verdiepen in de stelenrijen van je slavenbaas Gerrit de Raaf met club van 12, reken eens uit hoeveel % zij in korte tijd uit de staatskas weg hebben geroofd, misschien kan je nog ietsjes mee pikken Loser en vazal van de MFK/KFO

 8. Curaçao Independiente

  het aan durven!

 9. Curaçao Independiente

  De volk gaat ten onder door gebrek aan kennis, maar we leven niet meer in de vorige eeuw. Meer dan dan ooit kunnen landskinderen van een opleiding genieten in meerdere landen die op eigen benen staan zowel in de regio als in Europa! Hiernaast is er de mooie uitvinding van internet met informatie die niet te stoppen is als men er achteraan wil gaan. Er zijn meerdere kleine gebieden die onafhankelijk zijn geworden en best succesvol zijn gebleken zowel in de Caraïben, Azie enz. is een kwestie om de huidige generatie zich beter laten informeren. De bangmakerij van sommige landgenoten en Nederlanders zegt meer over hun eigen gebrek aan kennis en om kansen te zien. Vrijheid, voortuitgang en kansen zien is voor degenen die er naar zoeken en het aan druven!

 10. caribbeancynic

  Gelukkig is John da Silva ook voorspelbaar dus is zijn ingezonden brief volstrekt overbodig.
  Geen ingezonden brieven meer schrijven John. Bijkomend voordeel is dan dat niemand tegen je zegt: Loop jij maar naar de maan Da Silva!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *