Ingezonden | Waar naam HNO?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Carlos Weeber aan het woord.

Waarom HNO?

Nog geen twee weken en mijn vingers zijn niet te stoppen. Eergisteren schreef ik over het hoge monster op de hoek van de Annabaai, vandaag is het nieuwe ziekenhuis na twee jaar weer aan de beurt. Al tien jaar houdt dit project mij bezig.

Tot nu toe kreeg ik gelijk, het staat verkeerd in de omgeving, de bouwkosten springen de plan uit, de bouwtijd wordt ver overschreden en het nieuwe is misschien in 2020 operationeel. Overigens is dit geen ongewoon verschijnsel bij ziekenhuizen, daar weten ze in Rotterdam alles van. Laat nu uitgerekend dit inmiddels grootste Nederlandse ziekenhuis ons gaan adviseren bij de overgang van oud naar nieuw.

Waarom geen ziekenhuis van vergelijkbare omvang gekozen? Destijds werd aan het begin van de voorbereiding van HNO, het ziekenhuis van Deventer door verreweg de beroemdste Curacaose medicus aanbevolen als vergelijkbaar ziekenhuis. De logica is weer eens ver te zoeken.

Nog afgezien daarvan zou Curaqao er wijs en verstandig aan doen het nieuwe ziekenhuis te vernoemen naar deze wereldberoemde arts en de huidige ‘roepnaam’ HNO vergeten. Stop bovendien met de merkwaardige gewoonte namen van bijzondere gebouwen te voorzien van dubbele benaming, zoals er zijn University di Curaqao Mr. Dr. Moises Frumancio da Costa Comes, Biblioteka Nashonal Kòrsou Frank Martinus Arion of straks wellicht Hospital Nobo O0trobanda Dr. Bob Pinedo.

Ruim voldoende en vooral bruikbaarder zou zijn: University Da Costa Games, Bibliotheka Frank Martinus en Hospital Bob Pinedo. Ook voor de postbode veel gemakkelijker.

Carlos Weeber,
architect
Belgie

4 Reacties op “Ingezonden | Waar naam HNO?

  1. het spreekt voor zich dat Weeber de architect had moeten zijn maar is hij had duidelijk niet de juiste politieke kleur-:) Idd zou het HNO de naam Pinedo moeten krijgen dat heeft hij verdiend maar we kennen inmiddels de mentalities van de statenleden die nix kunnen en were weten.
    Rojer is natuurlijk niet de luiaard, zeker als maar de op alle dagen waggelende DS kijkt, om over de restvan de intelligentsia niet te spreken-:)

  2. Vraag is of Dr. Bob Pinedo zijn naam aan dit gebouw wilt verbinden.

  3. @Esther
    Esther, je hebt nu helemaal gelijk en praat nu als een kip met kop.

  4. Carlos Weeber is een arrogamt mannetje, maar heeft vrijwel altijd gelijk.

    Jammer dat dit soort mensen niet de politiek in willen gaan, waardoor we nu opgescheept zijn met luie lamzakken als Menki Rojer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *