Ingezonden | Wat als ik besloot om gay te worden?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Ja, ik werd een keer wakker met het gevoel om mensen mij te laten discrimineren omdat ik met iemand van mijn zelfde seks wil vrijen, dat mijn familie denkt dat ze mij teleurgesteld hebben en dat de kerk mij steeds als een ziek persoon behandelt die in de hel thuis hoort. En opeens wil ik dat men mij vol afschuw ziet omdat ik mijn vriendin in het openbaar kus.

Op een dag werd ik wakker en wilde ik dat mijn regering mij het recht om een gezin te hebben ontneemt, wil trouwen en mijn rechten vertrapt als een persoon alleen omdat ik met een vrouw wil vrijen.

Natuurlijk kiest men om gay te worden omdat men al die dingen wil mee maken, ik kies er voor om als gestoord te worden beschouwd, gestalked en verworpen te worden door de meeste mensen inclusief mijn familie en zogenaamde vrienden.

Ik heb er voor gekozen om een perfect doel te zijn voor spot en geweld terwijl zij zich alleen maar wijden aan aanwijzen zonder na te denken .

Weet jij hoeveel nachten ik heb liggen huilen midden in mijn onwetendheid om “normaal” te zijn?

Weet je hoe vaak ik mijzelf verwijt? Of misschien weet je hoe vaak ik dood wilde gaan en wilde ik het proberen alleen maar omdat ik niet pas in een shit gemeenschap?

Je wilt niet weten wat er in ons omgaat omdat wij “anders” zijn, er zijn vele dalen van onzekerheden en daarna komt de veronderstelling en de wens dat jouw familie jou accepteert, jouw vrienden net zo veel van je zullen houden, maar nee!

Je moet dagelijks met mensen dealen die eigenlijk een verrot geweten hebben die jou alleen maar kapot willen maken, jou pijn willen doen alleen omdat er geen tolerantie en geen opvoeding is.

Je hebt geen idee hoeveel moeite de mensen van de LGBT gemeenschap dagelijks doen omdat er nog velen zijn die niet uit de “kast” zijn gekomen terwijl deze alleen maar voor kleren is bedoeld en niet voor mensen, uit angst voor wat mensen uit deze gemeenschap zullen zeggen om niet te lijden en gediscrimineerd te worden.

Ik koos er niet voor om “gay” te worden, maar ik heb het geluk gehad om het te zijn en om een onvolwassen en onwetende gemeenschap te confronteren.

Naam bij redactie bekend,
Curacao

10 Reacties op “Ingezonden | Wat als ik besloot om gay te worden?

 1. In de psychologie wordt keuzevrijheid onterecht gelijk gesteld aan vrijheid, zelfbeschikking en zeggenschap. Hoe meer keuze er is, hoe beter af mensen zouden zijn. Dus, hoe meer keuze, hoe meer zeggenschap en hoe meer welzijn. De realiteit is dat wat anoniem ook mag besluiten, of anoniem met zijn keuze beter af of slechter van wordt, is geheel niet interessant. Want de overgrote meerderheid is niet geïnteresseerd in het denkproces naar extra mogelijkheden en is ook geneigd om die dat wel doen gewoon te negeren. Leve de vrijheid!!

 2. De weg naar acceptatie zal nog heel heel heel lang duren.
  Men zegt wel eens dat mensen die anti LGBT zijn, in hun ziel zelf LGBT gevoelens hebben of zijn.

 3. Iedereen op deze wereld is VRIJ om te doen en laten op ALLE gebied, zo lang je een ander geen overlast bezorgd. Als iedereen zich nou eens gewoon met zijn eigen zaken gaat bemoeien. En stop ook met die tsunami aan dómme regeltjes.

 4. Zo te lezen zit deze mevrouw behoorlijk in de knoop met haar seksuele geaardheid. Ik wil haar zeggen, niet wanhopen, zelf heb ik veel lesbische vrouwen genezen. Ze hoeft niet verder met deze ziekte rond te lopen.

 5. En jij heet Johanna.

 6. Helemaal eens met Fred.

 7. Jammer dat je niet voor je naam wil uitkomen. Zolang je dat niet durft ben je niet vrij.

 8. Mooi, je bent wie je bent en hoeft je nergens boor te schamen. Laat je ook niet in een hoek drukken door mensen met ‘de’ bekende’ tunnelvisie. Be happy😊

 9. Fred Schiedam

  Moedig stukje! Lesvoer voor op de scholen!!!!

 10. Stukje van Gerrit Schotte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *