Ingezonden | We moeten ons schamen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Ik moest echt wel flink lachen toen ik op de voorpagina van het Antilliaans Dagblad van 8 maart las dat de oppositie fel was. De Statenleden van de oppositie trokken van leer, onder andere Jaime Córdoba en Marilyn Moses en de rest van de pretploeg is het niet eens met het feit dat er gesnoeid moet worden. ‘Groeien is hun motto’.

Het is natuurlijk uiterst gemakkelijk dit te roepen, zeker nu er zo’n enorm gat in de begroting(en) zit dat ontstaan is vanaf 2010, want er is sindsdien immers heel wat ‘verdampt’!

De coalitie MFK/PS was desastreus en erna ook de ‘regering-Pisas’ met Gerrit Schotte als bekende souffleur. Ene mejuffrouw Marvelyne Wiels die er in Den Haag een puinhoop van maakte en daarvoor nooit is aangeklaagd door Whiteman c.s. en de toenmalige partij PAIS; iedereen zwijgt.

Het is toch grofweg onbegrijpelijk dat we jaar in jaar uit op dit eiland in staat zijn van de financiën zo’n enorme puinzooi te maken. Wanneer stoppen we nu een keer met die vriendjes- en familieledenpolitiek en worden we een volwassen natie? De eeuwig reizende parlementariërs op kosten van de gemeenschap, daggelden en allerlei maandelijkse vergoedingen voor mensen die – laten we wel wezen – niets maar dan ook niets presteren, behalve een uitermate goede kennis hebben van de eigen binnenzak.

Ik zou zeggen, wordt het nu niet de hoogste tijd aan de 30 procent van de bevolking te denken die dagelijks het hoofd boven water moeten proberen te houden, de criminaliteit die de spuigaten uitloopt etc. etc. Schaamt niemand zich dan?

Josef Martina,
Curaçao

17 Reacties op “Ingezonden | We moeten ons schamen

 1. @De Rechtsstaat | 12 maart 2019 om 14:24 |
  Deze KKC’er [een zich recent ontwikkelde soort; met een aantal genen die sterk lijken op die van de Homo Sapiens] moet zich echt een keer gaan schamen om keer op keer nietszeggende reacties in te zenden en zich tot op de dag van vandaag niet realiseert dat die geen enkele toegevoegde waarde hebben.
  ———————————————————————
  @Brian S | 12 maart 2019 om 14:22 |
  Quote”
  @Henk1, Geval De klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.
  Er is geen overheid! Politiek is de overheid!”

  Ik denk dat BS het laatste deel van bovenstaande zin beter kan ’ inverteren’ n.l. in:
  ‘Overheid is politiek’. Politiek is een min of meer abstract begrip, de overheid is echter niet alleen een begrip maar ook een tastbare en fysieke organisatie (alhoewel van organiseren vaak weinig terugkomt, maar dat is weer een andere ‘issue’).
  ————————————————————
  @Josef Martina
  Inderdaad: Een triest verhaal, maar de waarheid valt zwaar en helaas “You – BS & DR – can’t handle the Thruth” **

  **Rob Reiner & Aaron Sorkin,

 2. Commentpolis

  Deze reactie is geweigerd wegens strijd met de regels.

 3. God verbiedt dat curaçao ooit onafhankelijk wordt, het eiland zal afzakken naar een typische afro cratie waar het falende corrupte despotische en nepotistische incompetente bestuur al het bestuurlijke en economische falen afwentelt op de euro kolonisator met als excuus onderdrukking en racisme.

 4. 😉Brian S
  Ik sta achter mijn stuk en je bralt maar gewoon lekker door! Waarvan akte.

 5. @De Rechtsstaat
  Jammer dat het net niet in je tunnelvisie-straatje valt!

  Go go Martina blijf vooral inzenden, ik ben het al jaren eens met u!!

 6. Iedereen weet dat het merendeel van de zgn politici onder valse voorwendselen in parlement, gemeenteraad enzz komen. Waarbij partij belang voorop staat en zakken vullen een 2e plaats inneemt.
  Een politicus moet goed kunnen acteren, met een serieus gezicht kunnen liegen lang, dom l*llen doorspekt met woorden waar niemand benul van heeft en om de partij lijn te volgen veel mooie dingen beloven en eenmaal aan de macht, het tegengestelde uitvoeren.
  Vandaar dat het gros van de bevolking in de wereld last heeft van tunnelvisie.

 7. Newsflash, beste reageerders:

  De heren politici zijn er niet door Hugo Chavez neergezet, ook niet door een oerknal of, voor de gelovigen onder ons, door onze Schepper.

  Nee, wij hebben hen gekozen in het stemlokaal.

 8. Neen, niemand schaamt zich. Het is ik is ikke en de rest kan stikke.
  Bepaalde politici als A. dos Santos en zijn kornuiten vooroplopend.

 9. De Rechtsstaat

  Deze inzender moet zich echt een keer gaan schamen om keer op keer nietszeggende stukken in te zenden en tot op de dag van vandaag niet realiseert dat die geen toegevoegde waarde hebben.

 10. @Henk1, Geval De klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.
  Er is geen overheid! Politiek is de overheid! Ambtenaren hebben een politieke kleur en het merendeel heeft haar baantje te danken aan de politiek.. mensen zonder ervaring en kennis..
  Raar dat de overheid hier niet functioneerd?
  Verdiep je wat meer in Curacao!

 11. @BrisnS wat heeft het stemmen jarenlang op’traditionele’ partijen voor de mensen gedaan. Vanaf de jaren 90 is het armoetroef.
  Het blijven allemaal zakkenvullers pur sang, niemand voelt zich voor iemand verantwoordelijk, zo gaat dat hier. Al jaren staat armoede op de agenda, men heeft er niets mee gedaan, zelfs de jarenlange bijdrage v NL van rond de 90 milj pjr tussen 2005/2010 hbbn geen enkel perspectief geboden voor de mensen, ergo de ellende heeft zich alleen maar verder opgestapeld. Buurthuizen staan grotendeels leeg ipv mensen iets bij te brengen, feit is dat er altijd een groep mensen zich niet zonder hulp kunnen handhaven, maar soms wel begrip hebben dat ze beter zouden willen en kunnen.
  Probeer in ieder geval als overheid die mensen te helpdn die je kunt helpen,. Al redt je er maar enkelen dat is beter om mensen te laten verrekken.
  Maar goed dat is mijn mening, die ik hier niet ga verdedigen.

 12. Het probleem in dit land is dat het heel moeilijk is om iemand te vinden met een objectief en onafhankelijke mening.

  Dit zien we ook bij radio en televisie, Pik Pisas had het over dat de MFK aan de macht moet komen om te helpen.. De verslaggever bang of in opdracht van de directrice (la chica plastica) durfde Pisas niet uit te lachen en te vragen, hoe wil je dat doen? Weer met 330 benoemingen in record tijd?

  Blijkbaar heeft Konket het ook niet gedurfd om deze benoemingen terug te draaien en nu plukken wij de wrange vruchten van.

  De enige oplossing is dat wij af moeten van deze generatie politici maar gezien onze jeugd parlement, is de volgende generatie ook de sjaak.

 13. @Henk1, Wat heeft het stemmen op criminelen van PS en MFK nu gedaan voor deze mensen? Leer iemand vissen en ga ze geen vis geven!

 14. Het volk krijgt voor wat zij kiezen , zolang de geletterdenj aan de kant blijft staan .
  Het is Gods geklaag als ik zie wat in de afgelopen jaren en jaren in het parlament heeft gezeten .
  Alleen maar zakken vullers . En nos bon yunan di korsou
  Pero ja nos mes por .

 15. Goedzo, mijnheer Martina het wordt weer vervolgd.
  @Brian S als je wekelijkse voedselpakketten zou helpen uitdelen zou je niet zulke stupide opmerkingen plaatsen, zou meehelpen als volunteer in de meest arme wijken zou je anders blaten!

 16. Groeien deden de bankrekeningen van Wacko Werner en Fraudelyne Wiels, van onze Famoso Pueblo Soberano (van de domme walrus Cordoba).

  Groeien deden de bankrekeningen van Gerrit Schotte (met mafiageld) en Jacinta Constantia (mondkapjes en BZV fraudes).

  Groeien deed ook de bankrekening van het lelijk wijf Mozes, die als huisarts natuurlijk de meest geschikte persoon was om een peperdure verkeersbeurs te bezoeken.

 17. Ik zou zeggen, wordt het nu niet de hoogste tijd aan de 30 procent van de bevolking te denken die dagelijks het hoofd boven water moeten proberen te houden, de criminaliteit die de spuigaten uitloopt etc. etc

  Dit zijn wel de mensen die PS en MFK stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *