Ingezonden | Weer doden in het verkeer

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

We gaan gewoon door elke dag opnieuw met het onveilige verkeer. In het regeerprogramma 2017-2021 hebben we het voornemen opgeschreven dat deze regering er naar streeft om Curaçao in 2030 in de top 10 landen met het meest veilige verkeerssysteem ter wereld te laten behoren!

We houden elk jaar opnieuw een verkeersveiligheidweek, de laatste augustus 2018. In de persconferentie erna vertellen we wat we allemaal gaan aanpakken, maar het zijn ondertussen sprookjes geworden. Voor mij krijgt deze regering een brevet van onvermogen hierover. Er gebeurt wel wat maar niet echt iets structureel om het tij te keren.

De ongevallen getallen blijven precies hetzelfde. Het dodelijk ongeval van afgelopen vrijdag laat precies zien dat we het erg vinden dat een negentienjarige moeder met haar baby het leven moet laten. Maar dat gebeurde een paar jaar geleden ook met drie doden iets verderop op dezelfde weg. Onze wegcultuur moet echt veranderen en daar zit het grootste probleem. Ook een versleten zebrapad is een onderdeel van de cultuur.

Boven op elkaar rijden en inhalen en te hard rijden is een onderdeel van de cultuur. Borden van 50 km/uur die we niet eens zien bij Promenade is ook een onderdeel. Het niet nakomen van het voornemen in het regeerprogramma is het grootste probleem met onze cultuur.

Inschakelen van een TNO om te helpen is een doekje voor het bloeden maar helpt helemaal niets om deze cultuur om te draaien. Ik heb het al eerder gezegd: Minister president trek dit naar u toe en schakel ondergetekende in om u te helpen hiermee.

Henk Pasman,
Curacao

9 Reacties op “Ingezonden | Weer doden in het verkeer

 1. Dank heer Pasman voor de nimmer aflatende pogingen om hier wat trachten te verbeteren.

 2. Schaf de ministerpost van verkeer maar af en investeer het uitgespaarde ministersalaris in het verbeteren van de weg cultuur.

  Krijgen we tenminste nog wat terug voor het ministersalaris, want van deze banariana republiek minister hoeven we niets te verwachten.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @CR en Hans:
  Wat heeft het onderstand trekken nu in Hemelsnaam met verkeersveiligheid te maken? Ligt het aan MIJ????
  You guys defeat the whole purpose of Mr. Pasman’s contribution with your stupidity..

 4. Curacao revisited

  “Dacht dat je onderstand trok, Beflapas.”
  een collega onderstands trekker

 5. Eens met Beflapas, bij wijze van uitzondering.

  Maar… ‘Binnenkort komt een collega van mij’? Dacht dat je onderstand trok, Beflapas.

  Als je liegt moet je wel je leugens onthouden.

 6. Niet alleen versleten zebrapadden maar op veel plaatsen zijn ook versleten haaientanden op de weg dus er wordt geen voorrang verleend, het is gewoon een kwestie van voorrang nemen.

  Het blijkt ook simpelweg dat bijna geen rekening met voetgangers wordt gehouden bij het aanleggen van wegen.

  Binnenkort komt een collega van mij uit Nederland zijn huwelijk hier vieren en ze zijn van plan een auto te huren. Dios spar hende.

 7. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 8. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 9. Henk, dansleraar Stephen Walroud en Menki ‘Moe’ Rojer gaan dit volgend jaar bespreken op de verkeersbeurs in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *