Ingezonden | Weg naar Westpunt: highway and dieway

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we G.C. Edwards aan het woord.

De weg naar Westpunt eist de meeste verkeersslachtoffers en er moet zeker iets aan gedaan worden. Er werden strepen getrokken om niet in te halen maar het maakte niets uit want men deed het toch, en nu de strepen deels verdwenen zijn doet iedereen wat hen goeddunkt dus wordt er gewoon ingehaald.

1k woon zelf op Grote Berg en Zie elke dag hoe er ingehaald wordt als men de berg opgaat of naar beneden gaat. Vooral ‘s morgens is het een racebaan. 0m uit Grote Berg te rijden is het meestal een crime. Je moet ook opletten bij het proberen de weg op te komen dat je niet aangereden wordt door een gek die op de kruising inhaalt zowel richting Zegu of Westpunt.

In september 2017 was er een vergadering van de PAR in de buurt. Tijdens deze vergadering was o.a de minister van Verkeer aanwezig en ik vroeg wat er aan de verkeerssituatie gedaan kon worden om het uitrijden vanuit Grote Berg te vergemakkelijken. Ik kreeg als antwoord dat men het binnen 6 maanden zou merken?

We zitten nu in december 2018 en nog steeds nada. Grote Berg is een grote wijk geworden en ik denk dat de verkeerssituatie aangepakt moet worden. Gistermorgen was er weer een aanrijding op de kruising. Hoe lang nog voordat er iets gedaan wordt? Er zijn in de loop van tijd al veel mensen overleden op de Weg naar Westpunt, verleden week nog 2.

Ik denk ook dat het tijd wordt om automobilisten die gevaarlijk rijgedrag vertonen, het rijbewijs af te pakken en ze opnieuw examen te laten doen. In andere landen gebeurt het, want blijkbaar respecteert men de verkeersregels niet en ook de medemens hun leven niet. En zolang de Weg naar Westpunt niet aangepakt wordt blijft het een soort snelweg en een doodsweg.

Tot slot nog even dit: om het inhalen te voorkomen moet duidelijk de snelheid aangeven worden omdat men ondanks de reeds verbleekte strepen, toch probeert in te halen.

G.C. Edwards
Curacao

5 Reacties op “Ingezonden | Weg naar Westpunt: highway and dieway

 1. Idd diet de gehanteerde term hier niet ter zake. Dus comment policy het zou u sieren er nu voor eens en altijd afstand van te nemen.
  Extreem asiciaal rijgedrag zou voldoende kunnen zijn.

  Verder helemaal eens met dhr. Edwards, hier moet iets aan gedaan worden, als je op Zeta moet wachten ben je inmiddels bij de volgende. verkiezingen aangeland!
  Rotonde Please!!!!

 2. Trots op Curaçao

  Highway to Hell….. Geverfd met verdunde verf! Hadden nl door al die kromme lijnen teveel gebruik vanaf Grote Berg.

  Die aso inhalers tijdens de ochtend en avond spits zijn juist de oorzaak van de opstoppingen! Ze komen voorbij, drukken zich in de rij als er een tegenligger komt en daardoor moet het achteropkomend verkeer afremmen. Daardoor neemt de snelheid van de rij af en komt die uiteindelijk stil te staan.
  De politie doet er niks aan. PUNT. Veel te gevaarlijk om achter die automobilist aan te gaan.
  Maar ja, je hoeft er natuurlijk niet achter aan te racen. Je kan ze ook verderop laten stoppen. Het is nl altijd hetzelfde deel waar ingehaald wordt. Gewoon wat agenten die onderling in verbinding staan en gewoon uit het verkeer halen op een plaats waar het voor iedereen veilig is. Ook voor die aso.
  En ja, dat moet natuurlijk wel goed gecoördineerd worden. Maar ja, de politie is niet zo goed in het coördineren.

 3. Maak er ook een 4 baansweg van. Nu is dat nog mogelijk. Straks is het ook volgebouwd net zoals de Caracasbaaiweg.

 4. Heel simpel maar kost geld de twee helften scheiden van elkaar met vangrail waar geen overzicht is en bij grote berg een grote rotonde , maar regeren is vooruit denken .

 5. Helemaal eens met G.C. Edwards.

  En dat worden de fatsoensridders op dit forum boos als je lokalen hier mondi monkeys noemt.

  Ga eens kijken op de weg naar Westpunt en je ziet een verzameling asociale verkeersidioten voor wie de naam mondi monkeys nog teveel eer is.

  Is Grote Berg niet rijp voor een rotonde?

  Come in Henk Pasman, lever na 3 missers van bijdragen hier weer eens zinvol commentaar op. En kom dus niet met een tekening die geen mondi monkey begrijpt, laat staan de automobilisten op de weg naar Westpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *