Ingezonden: Zijn laatste wens

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we ” John H Baselmans ” aan het woord…………..

Zijn laatste wens

Hij is 85 jaren en enkele maanden geleden is er kanker geconstateerd. We praten regelmatig met elkaar via de telefoon en hij heeft het alsmaar over om me nog eens een keer te zien. Hij is 5 jaren geleden nog bij ons op vakantie geweest en dat was de laatste keer dat we elkaar zagen. De laatste vlucht was hem al bijna fataal. Hij ging achteruit en verschillende operaties volgden. “Ik kom nog een keer naar je toe” was alsmaar zijn wens maar we durfden hem niet de 10 uren durende vlucht te laten maken.

Hij is mijn vader en ik kan hem niet bezoeken. Er is namelijk een klein probleempje.

Met het schrijven van vele kritische boeken en het signaleren en rapporteren van corrupte zaken ben ik niet werkelijk een geliefde burger van Curaçao.
Het vechten tegen kinderleed en de corruptie heeft er toe gebracht dat ik ongeveer 2 jaren geleden onder curatele werd gezet door de landelijke veiligheidsdienst.
Dat, nadat ik een bezoek had gebracht aan de toenmalige Gouverneur en een zeer delicate zaak aan hem meldde.
Gevolg was dat we afgeluisterd werden en binnen de kortste keren werd ik onder curatele gezet en na enkele maanden trok ook de Gouverneur zich totaal terug.

Mijn vader kan ik niet bezoeken want er staat veel op het spel zodra ik langs immigratie van dit eiland ga.
Uit de hoek van het gemeentehuis (kranchi), veiligheidsdienst, immigratie maar ook vanuit de politiek blijkt dat ik als “ongewenst” te boek sta.
Ik mag wel het eiland verlaten maar niet terugkeren naar mijn eiland waar ik al ruim 33 jaren woon.
Ik mag niet terugkeren naar mijn vrouw, mijn dieren en onze “knoek” (tuin) die ik allemaal lief heb.

Een leven kan raar lopen.
Eerlijkheid en recht door zee gaan wordt al geruime tijd bestraft in deze maatschappij.
Maar ik kan u vertellen dat de huidige maatschappij zo verziekt is en dat men er alles aan zal doen om een mensenleven onmogelijk te maken, als die persoon volgens hen niet past in de huidige corrupte structuur.

Met de situatie die nu gaande is, is het duidelijk dat er geen keuze is en zal ik mijn vader helaas nooit meer mogen omarmen.

John H Baselmans

2 Reacties op “Ingezonden: Zijn laatste wens

  1. John Baselmans

    Beste Dirk

    Begrijpend lezen is kennelijk niet je sterkste kant maar ik ben ten aller tijde bereid u uitleg te geven over dit stuk. Neem contact op met deze krant en dan maak ik een afspraak met u. Tot hoors. John

  2. En wij moeten dus maar raden waar het over gaat, nou je vertelt of alles of houdt het helemaal maar voor je. Het inzenden van stukken en er een raadspelletje van maken is totale onzin. Het lijkt mij meer op interessant doenerij en meer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *