Ingezonden | Schouwburglocatie

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Carlos Weeber aan het woord

Tijdens een van mijn Japan-reizen was ik zo onder de indruk van de wederopbouw van Hiroshima, dat ik ter plaatse besloot mij over dit eiland niet meer druk te maken. Maar het is onvermijdelijk. Als kralen aan de rozenkrans rijgen de fouten zich aaneen.

Het denkraam van onze politici is te beperkt om mij nog langer tot deze club te richten en ik richt mij vanaf nu tot collega’s die zich zoals hun beroepsvereniging Saia, ondanks alle foute boel, niet roeren. Zoals het hier altijd gaat, bang opdrachten mis te lopen. Ook dat is een vorm van corruptie. Was het de vorige keer het nieuwe ziekenhuis, nu is het de schouwburg.

Schouwburglocatie

Impressie Schouwburglocatie in Punda

Ondank alle protesten van links en rechts wil men dit vervallen monster laten staan op deze troosteloze locatie in Groot Davelaar. Om dit lelijkste theater ter wereld op de lelijkste plek van Willemstad te kunnen vinden moet je naar de Schouwburgstraat. Hoe miserabel kan iets zijn? Het is toch evident dat een schouwburg, ondanks sentimenten die er blijkbaar zijn, daar absoluut niet hoort. Dat begrijpen zelfs de kakkerlakken en ratten die er wonen en op zoek zijn naar nooduitgangen.

Hoe kan een architectenbureau als Plan D2 meewerken aan zoiets, met een directie van oud-studenten die in Delft zijn opgeleid tijdens een periode van inspirerende revolte? Dus jongens en meisjes, dames en heren, voor de laatste keer, de schouwburg hoort in de binnenstad. Zeker nu duidelijk is dat zowel Punda als Otrobanda het moeilijk heeft en moeilijker krijgt.

Wonen en handel vertrekken of zijn vertrokken naar de periferie, een domme overheid die overweegt ambtenaren te verplaatsen naar een nieuw centraal kantoor in Saliña, duizenden kubieke meters gebouwen die vervallen, huidige overheidskantoren en Sehos die straks leeg staan, Unesco blok aan ons been, Waaigat dat stinkt in plaats van bebouwen, nieuwbouw dat laat afweten.

Waar blijft de visie? Onlangs dat slappe verhaaltje van de minister en er nu bomen komen in de Breedestraat zoals in Amsterdamse grachten. Moet dat meer Nederlandse toeristen trekken of werkt er een Nederlandse stagiaire bij Suzy op de kamer?

Daarom opnieuw, het Cinelandia-blok is de beste schouwburglocatie voor Curaçao. Dat is al jaren geleden door Andres Casimiri en ondergetekende voorgesteld. Blijkbaar staan de planeten verkeerd en liggen de belangen niet bij het volk.

CARLOS WEEBER

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *