Inspectie staakt door

ambtenaren-humorWILLEMSTAD — De medewerkers van de Belastinginspectie staken nog door. Net zolang totdat er op z’n minst een gesprek heeft plaatsgevonden met minister José Jardim van Financiën.
Dat laat Gregory Wilson, woordvoerder van ambtenarenbond Abvo, weten.

Wilson die onderweg was naar het ministerie van Financiën, toen hij de Amigoe te woord stond, liet weten een afspraak te hebben met de minister.

“Over een ander onderwerp. Ik hoop dat ik het probleem van de medewerkers van de Belastinginspectie aan de agenda kan toevoegen. Dat ga ik in elk geval proberen.”

De werknemers van de Belastinginspectie legden gisteren het werk neer omdat zij zich boos maken over het feit dat salarisafspraken, die dateren van 2006, nog altijd niet zijn nagekomen.
Zo is er een schaalverschuiving toegezegd, die wel werd toegepast op de inschaling van de medewerkers van diensten als de SBAB en de Douane, die onder de paraplu van de Belastinginspectie vielen, maar niet voor de medewerkers van de Belastinginspectie zelf.

“De maat is vol en dit moet worden opgelost”

, aldus vakbondswoordvoerder Wilson. Bij sluiting van deze krant waren de medewerkers van de Inspectiedienst nog aan het staken. In afwachting van de uitkomst van het gesprek met minister Jardim zullen verdere stappen besproken en ondernomen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *