Integer man heengegaan

Oud-premier Miguel Pourier zaterdag overleden op 74-jarige leeftijd

Miguel Pourier (29 september 1938 - 23 maart 2013).  FOTO ELJEE BERFWERFF

Miguel Pourier (29 september 1938 – 23 maart 2013).
FOTO ELJEE BERFWERFF

Willemstad – Oud-premier Miguel Pourier is zaterdagavond na een lang ziekbed overleden op 74-jarige leeftijd. Pourier was van 1994 tot 2002 premier van de Nederlandse Antillen.

,,Met grote verslagenheid en diepe gevoelens van verdriet heeft de regering van Curaçao kennisgenomen van het overlijden van voormalig premier van de Nederlandse Antillen, Miguel Arcangel Pourier. Minister-president Daniel Hodge heeft zondagochtend namens de regering en de Curaçaose bevolking contact opgenomen met de familie Pourier en aan hen condoleances overgebracht en steun aangeboden”

, zo laat de regering weten.

,,Miguel Pourier wordt alom herinnerd als een integere en vriendelijke man met een warme persoonlijkheid die aan de Nederlandse Antillen leiding heeft gegeven in een van de moeilijkste periodes uit onze geschiedenis. Miguel Pourier is van grote betekenis geweest voor ons land dankzij zijn onvermoeibare inzet. We zijn hem daar intens dankbaar voor en zullen zijn warmte en wijsheid missen.”

Bij de sede van de PAR is gistermiddag een altaar ingericht ter nagedachtenis aan oud-premier Miguel Pourier. FOTO JEU OLIMPIO

Bij de sede van de PAR is gistermiddag een altaar ingericht ter nagedachtenis aan oud-premier Miguel Pourier.
FOTO JEU OLIMPIO

Namens de Nederlandse regering heeft minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk gisteren zijn medeleven getoond.

,,Met leedwezen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van oud-minister- president Pourier van de Nederlandse Antillen. Hij is van grote betekenis geweest in een voor zijn land moeilijke periode.”

Premier van Sint Maarten Sarah Wescot-Williams liet gisteren weten:

,,Pourier werd premier van de Nederlandse Antillen tijdens een cruciale tijd in onze historie en zijn bijdrage in onze gezamenlijke geschiedenis is onmiskenbaar.”

Premier Mike Eman van Aruba roemde Pourier als een politicus die het verschil maakte.
Eman hoorde vlak voordat hij de bezoekers van de Arubadag-viering in Nederland zou toespreken over het overlijden van Pourier.

,,Wij zijn hier om feest te vieren maar helaas moet ik beginnen met slecht nieuws.”

Ook Eman refereerde eraan dat Pourier de Nederlandse Antillen door moeilijke tijden heeft moeten loodsen en daarbij op veel tegenwerking stuitte.

,,Hij zette zich in om het voor zijn land beter te maken maar moet zich eenzaam hebben gevoeld. Laten wij lering trekking uit zijn leven”

, aldus Eman die vervolgens de zaal vroeg om enkele momenten stilte om Pourier te gedenken.

Miguel Pourier was betrokken bij de oprichting van de PAR in 1993.
Emily de Jongh-Elhage, oud-premier van de Nederlandse Antillen namens PAR en voormalig partijleider van de gele partij, was zaterdagavond laat bij Pourier, vlak nadat hij overleed.

,,Ik ben bij de familie gebleven totdat het lichaam van de overledene vroeg in de ochtend is weggehaald. De Jongh-Elhage liet gisteren tegenover deze krant weten: ,,Condoleances aan heel Curaçao. Een integer mens, een familiemens is van ons heen gegaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *