Interesse PdVSA voor Aruba

PDVSA-1Oranjestad – Het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA heeft nog steeds interesse in de olieraffinaderij in San Nicolas. Niet om die te kopen, maar om ruwe olie uit Venezuela te leveren aan Valero ter verwerking.

Advertentie

Premier Mike Eman vergezelde het koninklijk paar zaterdag bij hun bezoek aan Venezuela en had daar een uitgebreid gesprek met de regering over oliezaken. FOTO PERSVOORLICHTING ARUBA

Premier Mike Eman vergezelde het koninklijk paar zaterdag bij hun bezoek aan Venezuela en had daar een uitgebreid gesprek met de regering over oliezaken. FOTO PERSVOORLICHTING ARUBA

Premier Mike Eman vergezelde zaterdag koning Willem- Alexander en koningin Máxima op hun eendaagse bezoek aan Venezuela.
Na afloop van de officiële plichtplegingen was er voldoende gelegenheid om uitgebreid te praten over oliezaken.

,,Bij die vergadering was minister Ramirez aanwezig, die belast is met olieaangelegenheden. Wij zochten al geruime tijd contact met hem om de kans te krijgen op het hoogste niveau de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken. Zaterdag hebben we uitgebreid van gedachten kunnen wisselen”, vertelde premier Eman na zijn terugkeer.

Hij hoorde tijdens het gesprek met Ramirez uit de eerste hand dat PdVSA grote interesse heeft om met Valero tot overeenstemming te komen over samenwerking en dat er al concrete stappen worden genomen om die te bereiken.
Overigens bevestigde ook premier Maduro zelf de belangstelling van PdVSA voor de Arubaanse raffinaderij.
Eman is erg blij met de positieve boodschap die hij te horen kreeg.

,,Heropening van de raffinaderij is enorm belangrijk voor de economie van Aruba. Als het accoord er komt, worden volgend jaar al grote investeringen gedaan die nodig zijn om de installaties weer gebruiksklaar te maken. In 2015 zou de raffinaderij dan weer operationeel zijn.”

Premier Eman is optimistisch over de slagingskans, maar wel heel voorzichtig optimistisch.

,,Het is bekend dat het lastig is om de raffinaderij winstgevend te laten draaien onder de omstandigheden die nu gelden in de oliewereld. Het zal dus nogal wat tijd en energie kosten om tot overeenstemming te komen over alle details.”

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *