Inval bij ex-premier Gerrit Schotte

schotteWILLEMSTAD  – Justitie op Curaçao heeft maandagochtend vroeg een inval gedaan in de woning van de voormalige premier Gerrit Schotte. Tegelijkertijd viel Justitie ook binnen in het partijkantoor van de MFK, de partij Gerrit Schotte.

De inval werd uitgevoerd door een team van het Korps Politie Curaçao en het Nederlandse Recherche Samenwerkingsteam, RST. De inval houdt verband met het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar een groot aantal financieel ongebruikelijke transacties van de ex-premier tussen 2008 en 2010.

De Papiamentstalige radio meldde vanochtend vroeg dat de inval in het huis van de voormalige premier zou zijn gedaan in het kader van het onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels. Dat wordt door woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie ontkent.

Tegen Schotte is in september 2012 aangifte gedaan vanwege een groot aantal ongebruikelijke financiële transacties. De ex-premier zou geld hebben ontvangen van Francesco Corallo, die betrokken is bij de Siciliaanse maffia.

Het Openbaar Ministerie komt later vandaag met een officiële verklaring, als alle huiszoekingen zijn afgerond.

Bron: Persbureau Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *