Investering van 270 miljoen blijft achterwege

Stanley Palm
WILLEMSTAD — Van de toegezegde investering van 270 miljoen, die de regering dit jaar in de economie zou storten, is 190 miljoen van de begroting afgehaald. Dit bracht minister Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) naar voren tijdens de behandeling van de conceptbegroting 2014 in de Centrale Commissie van de Staten.

Advertentie

Het was Palms voorganger Steven Martina die begin dit jaar melding maakte van de investering van 270 miljoen gulden.
Hij verklaarde indertijd dat dit bedrag vereist was om de economische krimp te beperken tot 2,2 procent. In de voorbije weken hebben verschillende Statenleden vragen gesteld over deze toegezegde investering.
Eerst was het PARlid Armin Konket die hierover vragen stelde tijdens de behandeling van de eerste suppletoire begroting 2013, terwijl vorige week tijdens de Centrale Commissiebehandeling van de conceptbegroting 2014, Gerrit Schotte bij deze investering stilstond.
Tijdens de beantwoording stelde Palm dat een groot deel van het bedrag van 270 miljoen was gereserveerd voor een investering in het nieuwe ziekenhuis voor Curaçao.
Hiermee was 190 miljoen gulden gemoeid.
Maar toen de Staten het besluit namen dat de regering geen geld in de bouw van een nieuw ziekenhuis moest steken, werd het bedrag van 190 miljoen van de begroting gehaald.
Het resterende bedrag van de 270 miljoen zal nu wel dit jaar worden geïnvesteerd.
De overheid kwam later met Usona en het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) een nieuwe financieringsconstructie voor een nieuw ziekenhuis overeen.
Bij deze constructie zal zowel de overheid, als de private sector geld in het project steken.
Het aandeel van de overheid, zo’n 70 procent, zal moeten worden opgebracht door een emissie.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *