ISIS doodt opnieuw gijzelaar

Henning in een vluchtelingenkamp aan de Turks-Syrische grens

Henning in een vluchtelingenkamp aan de Turks-Syrische grens

RAQQA – De islamitische terreurorganisatie ISIS heeft de Britse gijzelaar Alan Henning gedood. De onthoofding van Henning is te zien in de tweede video die ISIS vrijdag heeft vrijgeven. Aan het eind van de video is een nieuwe gijzelaar te zien, een Amerikaan. Zijn naam zou Peter Edward Kassig zijn.

Henning (47) werd in december in het noorden van Syrië ontvoerd. Hij was daar om medische hulpmiddelen te leveren aan vluchtelingen. Vorige maand stuurde hij zijn familie een audioboodschap waarin hij om zijn leven smeekte. Zijn vrouw Barbara had IS opgeroepen het leven van haar man te sparen. Zij wees er in een verklaring op dat haar man

„samenwerkte met moslims om de meest kwetsbaren in Syrië te helpen”.

Henning is de vierde westerling die IS heeft onthoofd. Eerder stierven de Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotoff en Haines. Het is niet bekend hoeveel gijzelaars IS in handen heeft. Eind september kwam een video naar buiten met de Britse journalist John Cantlie, die al sinds eind 2012 in handen van de extremistische groep zou zijn.

Moordenaars
Volgens de Britse premier Cameron toont de onthoofding aan hoe barbaars en weerzinwekkend de strijders van ISIS zijn. Cameron wees erop dat Henning naar Syrië was gegaan om mensen te helpen, ongeacht hun geloof. Hij beloofde alles te doen om

“deze moordenaars op te sporen en hen voor de rechter te brengen”.

Ook de Amerikaanse president Obama heeft de onthoofding veroordeeld.

„Samen met onze Britse vrienden en andere bondgenoten zullen we werken aan de berechting van de moordenaars van Alan, net als die van Jim Foley, Steven Sotloff and David Haines”,

zei Obama, verwijzend naar de eerdere onthoofdingen door strijders van IS.

Foto |  TLG

Foto | TLG

Doodskisten
In een video die ISIS eerder op de dag had gepubliceerd, roept de terreurorganisatie moslims op om terreur te zaaien. De spreker is een aan de arm gewonde jihadist die praat met een Brits accent.

De ISIS-strijder zegt:

,,Zaai angst in de harten van de ongelovigen. Je kan schade, echte schade veroorzaken in het land van de ongelovigen. Dus sta op, broeders, sta op.”

Ook roept de jihadist moslims op om naar het Midden-Oosten te komen om mee te strijden:

,,Wat heeft het westen je te bieden? Wat heeft dat afgrijselijke, verachtelijke land je te bieden?”

De jihadist heeft daarnaast een boodschap voor ‘het verachtelijke zwijn Cameron’, de Britse premier:

,,Als jullie echte mannen zouden zijn, zouden jullie soldaten sturen en ons niet bombarderen vanuit de lucht.”

De jihadist richt zich vervolgens tot de VS:

,,Amerika, je denkt dat je een supermacht bent, maar als dat echt zo zou zijn, zou je niet veertig andere landen nodig hebben om ons te bestrijden. Jullie bevechten mensen die meer van de dood dan van het leven houden. Dus stuur al je troepen, al je reserves, en we sturen ze terug in doodskisten.”

Video 1: Alan Henning killed by ISIS

Video 2: ISIS Threatens to Kill American War Vet ‘Peter Kassig’ Next!

Bron: Telegraaf
Videos by Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *