Jacoba: Schulden Jamaloodin bij Aqualectra en SVB

Onbetaalde waterrekening van 200.000 gulden’

Jamaloodin

Jamaloodin

WILLEMSTAD — Naast het lekken van gegevens over een vermeende grote belastingschuld van minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK), zou hij ook schulden hebben bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en Aqualectra. Dat zegt PAR-Statenlid Magali Jacoba in een persbericht.

Volgens Jacoba schijnt het dat Jamaloodin een schuld bij Aqualectra heeft van 200.000 gulden. Als klap op de vuurpijl lijkt het erop dat er pogingen worden ondernomen om deze schuld kwijt te schelden, aldus de PARpolitica.
Het zou gaan om een waterrekening.
Onbevestigde berichten melden dat in het verleden ‘metertempering’ was geconstateerd bij de minister en dat calculaties van Aqualectra uitwijzen dat er voor 200.000 gulden aan water is afgetapt, zonder dat hiervoor is betaald.
Jacoba vindt dat een dergelijk gedrag van een minister niet door de beugel kan. Dat de minister een grote belastingschuld heeft, werd volgens het Statenlid door de minister zelf bevestigd.

“Op mijn vraag aan de minister of de gelekte gegevens op waarheid berusten, heeft de minister niet geantwoord en heeft hij spottend het voorstel gedaan dat de Statenleden van de PAR ook hun belastinggegevens kenbaar zouden maken. Wie zwijgt stemt toe. Door de vraag niet te beantwoorden, gaat de minister ermee akkoord dat de gelekte gegevens op waarheid berusten”, aldus Jacoba.

Ze vraagt zich af met welke moraal de minister de ‘kleine man’ gaat vertellen dat hij geen paar extra weken de tijd krijgt om zijn autobelasting te betalen.

“De minister had het lef om de Staten te vertellen over het lekken van de documenten, maar niet om te praten over de betalingsregelingen die hij heeft gekregen, waar hij geen gebruik van heeft gemaakt.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *