Jaime Córdoba (PS): Nederland ruikt gas

Jaime Cordoba

Jaime Cordoba

Willemstad – Nederland heeft geroken dat er gas is op Curaçao, zo stelde PS-parlementariër Jaime Córdoba afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de partij bij de sede.Córdoba verklaarde daarbij dat hij niets tegen Nederlanders heeft.

,,Ik heb problemen met politiek Den Haag, met de terroristische cel die vroeger de Antillen terroriseerde en dat tegenwoordig met Curaçao doet. Curaçao is het land dat op de knieën moet.”

De verklaring voor dit gedrag is dat Nederland heeft geroken dat er gas is op Curaçao, aldus het Statenlid.

(Er gaan al enige jaren geruchten dat er olie en gas te vinden zou zijn in de bodem van de territoriale wateren rond Curaçao, red.) Volgens de politicus investeert het land al het geld in de buitenlandse economie.

,,En dan hebben wij hier een paar clowns, een paar lakeien van Nederland die dag in dag uit slijmen, mensen die zeggen dat Nederland van ons houdt. Welnu als dit liefde is dan hoeft Nederland het moment dat zij ons haat, alleen maar het gezicht verheffen en ons aan te kijken waarna wij dood neervallen.”

Curaçao moet bang zijn voor het Nederlands terrorisme, aldus de politicus.

,,Wij moeten bang zijn van het Nederlands terrorisme in ons land. Dat land heeft genoeg problemen en nu gaan zij naar de Verenigde Naties om Sinterklaas en Zwarte Piet als cultureel erfgoed te laten passeren, het is een schande.”

Het Statenlid noemde ook dat de paus flinke kritiek op het land uitoefende vanwege het homohuwelijk en verklaarde het daarmee niet eens te zijn. De PS-parlementariër weerlegde de uitspraken van sommigen dat Nederland heel veel goeds had gedaan voor het eiland.

,,Dat is niet waar, Nederland is het land dat ons meer dan 100 jaar koloniseerde, en mensenhandel dreef.”

In dat verband werd de uitspraak in een rechtszaak tegen een paar Curaçaoënaars genoemd, die misbruik maakten van hun positie en aan mensenhandel deden. Zij kregen een straf van een paar maanden voor iedere vrouw waar zij misbruik van hadden gemaakt.

,,Vertel mij nu wat Nederland moet krijgen voor de 150.000 mensen die hier wonen?”

In de toespraak gaf Córdoba ook toe dat hij het vierjarig bestaan van het autonome land Curaçao binnen het Koninkrijk niet had gevierd.

,,Wat valt er te vieren, hoezo autonoom binnen welk Koninkrijk? Wij mogen zeggen wat wij willen, maar Nederland doet wat het wil.”

Daarop stelde de parlementariër :

,,Wij zitten in het Koninkrijk van Nederland, dat accepteer ik niet. Ik ben of autonoom of ik ben het niet.”

In de toespraak verklaarde de politicus ook ‘dat het gros van de Nederlanders niet van ons houdt’. Daarbij verwees hij naar de uitspraak die Rutte in internationaal verband deed over de zwarte mensen op Curaçao.

,,Onze regering had toen krachtig daarop moeten reageren”, aldus Córdoba.

Maar het was volgens hem het parlement dat Rutte op zijn nummer zette.

,,Wij hadden tegen Rutte moeten zeggen dat het onacceptabel is dat er slecht over onze mensen gesproken wordt, maar wij hebben het gepikt en nu ik hen terugpak is er een probleem.”

Het is volgens de parlementariër tijd dat Nederland, ‘for once and for all’ leert dat Curaçao een klein land is, ‘maar dat wij een visie hebben, onze ideologie, wij zijn op de goede weg’.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “Jaime Córdoba (PS): Nederland ruikt gas

 1. eerst was het Cooper met di zich al zag als “oliesheik” en nu deze idioot met het “gas”. Dit soort figuren hebben klaarblijkelijk enkel een hersenpan gevuld met olie en gas. Maak ons minder belachelijk met uw uitspraken gasbel.

 2. Dit soort idioten vormt de “ruggengraat” van het gemiddeld denken, wat is het toch een triest geheel als onderwijs steeds maar in de verdomhoek blijft zitten. Dit soort figuren is daar het resultaat van.

 3. Abraham Mossel

  Je kan over het hele eiland ruiken! en horen dat de politieke partij Ps naar de filistijnen is. Nadat H. Wiels het zwijgen is opgelegd door??? is deze partij verdeeld, de één na de ander probeert de macht te krijgen over het zooitje ongeregeld, er zijn er maar drie die het voor zich zelf voor elkaar hebben gekregen en wel Jasjes, Fraudelyne en het Hangbuikzwijn Wilsoe.

 4. Hij heeft geen gelijk, maar hij mag gewoon zeggen wat hij wil, binnen dit Koninkrijk. Nederland overal de schuld van geven is het gezelschapspelletje van Helmin Wiels.
  Dat heeft zijn tijd wel gehad, evenals het gas en olie verhaal. PS is op sterven na dood en er worden nu weer schuldigen gezocht/gemaakt om een revival te bewerkstelligen. Ik geef u net zoveel kans als het Reforma gebabbel van Schotte. Zoek een comfortabel plaatsje, achteraan in de geschiedenis.

 5. Wiels trok ook stemmen met dit soort domme uitlatingen.
  Dus dat wil hij ook.
  hij moet maar een radioprogramma nemen en net als Wiels net zo lang deze uitspraken doen, het stemvee gaat hem geloven.
  ik zou wel eens van hem willen horen wanneer Nederland aanspraak zou hebben gemaakt over eventuele gas winning?
  allemaal leugens zal blijken, want hij weet daar geen antwoord op.
  en ook zwarte piet optrommelen om je gelijk te halen is pas echt triest.

 6. De man begint hallucinaties te krijgen. Tijd voor Caprilles, wellicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *