Jamaloodin blijft acht dagen langer vast

George Jamaloodin

Jamaloodin blijft acht dagen langer vast

WILLEMSTAD — De inverzekeringstelling van voormalig Financiën-minister George Jamaloodin is vanmiddag door de rechter-commissaris, met ingang van morgen, voor acht dagen verlengd. De MFK-prominent zit momenteel ‘in beperking’ en mag met andere woorden, wegens de opgelegde beperkende maatregelen, voorlopig geen contact hebben met de buitenwereld, met uitzondering van zijn advocaten en de reclassering. Dat bevestigt OM-woordvoerder Guillano Schoop desgevraagd tegenover de Amigoe.

De verdachte mag dus niet bellen, geen krant, televisie of radio hebben en mag ook geen contact hebben met familieleden of medegedetineerden.

Beperkingen zijn bedoeld om te voorkomen dat een verdachte een onderzoek kan tegenwerken of beïnvloeden.

Ook aan wijlen Luigi ‘Pretu’ Florentina, één van de opdrachtgevers naast de verdachte Burney ‘Nini’ F., werden beperkende maatregelen opgelegd, terwijl hij in een cel bij marinekazerne Suffisant opgesloten zat.

Het OM achtte vanochtend de verlenging van de inverzekeringstelling van Jamaloodin noodzakelijk en later op de dag werd hij voor de rechter-commissaris (RC) voorgeleid. De RC heeft de rechtmatigheid van de aanhouding en de inverzekeringstelling van de verdachte getoetst en de verlenging van zijn hechtenis bevolen.

Jamaloodin werd gisteren vroeg in de ochtend bij zijn appartement in Seru Lora Estate aangehouden, in verband met het onderzoek Maximus. De man is aangemerkt als één van de intellectuele daders achter de moord op Helmin Wiels langs het strand bij Marie Pampoen op 5 mei vorig jaar.

“Op verzoek van de officier en onder leiding van twee rechter-commissarissen heeft er voorts ook een aantal huiszoekingen plaatsgevonden”, bevestigt het OM in het persbericht.

“Er is huiszoeking verricht bij het appartement alwaar G.R.M.J. werd aangehouden en twee woningen gelegen te respectievelijk Steenrijk (Heelsumstraat, red.) en Steenen Koraal (Kaya Krisokola, red.). Er werden ook huiszoekingen verricht bij een hotel in de binnenstad (Plaza Hotel, red.) en een bedrijfspand in Saliña (Speedy Security, red.). Bij verschillende van deze panden zijn voorwerpen in beslag genomen die van belang kunnen zijn voor het onderzoek.”

Het OM wil verder, in het belang van het onderzoek, op dit moment geen nadere mededelingen doen. Het is dus nog onduidelijk wat er allemaal in beslag is genomen

Bron: Amigoe

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *