Jamaloodin heeft nog niet alles teruggegeven

JamaloodinWILLEMSTAD — Na meer dan drie maanden heeft oud-minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) nog steeds niet alle publieke eigendommen die hij in gebruik had teruggegeven.

Volgens Financiën-minister José Jardim is er verschillende keren contact geweest tussen het ministerie en Jamaloodin over de artikelen.

“De meeste iPads zijn al terug. We missen er nog één of twee, evenals een fotocamera. Over de wapens is een onderzoek gaande welke de oud-minister kan houden en welke hij terug moet geven.”

Of Jamaloodin de dienstwagen heeft geretourneerd is niet bekend bij Jardim.

Hij zegt wel dat iedereen die zich een publiekelijk eigendom toe-eigent uiteindelijk de kosten die hiermee verbonden zijn moet betalen.

Jamaloodin had op 25 mei een aanvraag voor nog drie wapenvergunningen, naast de twee vergunningen die hij al had, via de wapensmid bij de minister van Justitie ingediend. De aanvraag is in handen gekomen van verschillende politici van zowel coalitie als oppositie.

Het gaat om twee semi-automatische pistolen en een pistoolmitrailleur. Alle drie de wapens zijn van het merk Beretta (twee van het type PM93R en een van het type PM12.5) en gebruiken 9mm patronen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *