Jason Halman vrij na moord op broer Gregory

Gregory Halman

Door  Redactie Aworaki
(Jason Halman, die zijn broer Gregory vorig jaar op 21 november om het leven bracht, is door de rechter in Rotterdam donderdag op vrije voeten gesteld. Volgens het Pieter Baan Centrum was Jason ten tijde van de moord ontoerekeningsvatbaar. De rechter zou het een goed idee vinden als Jason hulp zoekt voor zijn psychische problemen.

Donderdagochtend werd de rechtszaak tegen Jason inhoudelijk behandeld. Het Openbaar Ministerie bepleitte dat de verdachte onmiddellijk zou moeten worden vrijgelaten en de rechter stemde daarmee in. De aanklager stelde aan het begin van de zaak al dat de “gitzwarte dag van 21 november alleen verliezers kent”.

Jason zou zijn broer hebben doodgestoken na een ruzie om een radio die te hard stond. Volgens het Pieter Baan Centrum kwam Jason door zijn daad omdat hij in een psychose was belandt. De oorzaak is volgens de psychiatrische observatiekliniek te vinden in een combinatie van blowen en andere factoren.

Om te voorkomen dat Jason ooit nog in een psychose raakt, vroeg de officier hem wel om vrijwillig hulp te zoeken bij een GGZ-instelling. De reclassering wil Jason begeleiding en controle aanbieden. Dit advies is geen bijzondere voorwaarde voor vrijlating.

Familie en vrienden reageerden opgelucht op de vrijlating.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *