JDM | Een vis van 750 kilo

Coureur uit Quebec op volle zee gearresteerd op een cocaïneschip van $ 37 miljoen | Félix Séguin en Éric Thibault – Journal De Montreal

De Sea Ya II is geregistreerd in de Dominicaanse Republiek. De bemanning, een Canadees en een Arubaan stopten bij Saint-Martin en voeren naar naar Quebec.

De roekeloze reis van een Québec-fietser die terugkeerde uit het zuiden aan boord van een schip vol met meer dan $ 37 miljoen aan cocaïne, kwam dinsdag in vis terecht.

Dit dicht bij de Hells Angels werd ‘s ochtends gearresteerd in flagrante delicto aan de oostkust, met twee andere leden van de bemanning van Sea Ya II die 750 kilo cocaine droegen, leerde ons onderzoeksbureau.

De oorspronkelijke Montrealer, wiens identiteit hij niet kan worden geïdentificeerd zolang hij nog niet is aangeklaagd, werd meegenomen in een internationaal onderzoek door de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) met politieorganisaties in het buitenland.

Een Amerikaan en een Europeaan werden ook gevangen gezet nadat de Amerikaanse kustwacht aan boord was van de 65-voets zeilboot die de Atlantische Oceaan, nabij Maine, opging.

Via Saint Martin

Volgens onze bronnen is de politie van mening dat de drugs bestemd was voor de Canadese markt, althans gedeeltelijk, vanwege de 43-jarige Quebecker op de boot.

De Sea Ya II zeilboot zou zijn thuishaven hebben in de Dominicaanse Republiek, waar de Hells Angels van Quebec bijna 10 jaar geleden een hoofdstuk oprichtten in Cabarete.

Volgens onze bronnen zou de boot – die 10 jaar geleden door zijn voormalige eigenaars voor $ 240.000 te koop werd aangeboden – zijn gestopt op het eiland St. Martin, in het Caribisch gebied, de politie kunnen zien die volgde zijn reis vanaf het begin.

Afgelopen september onderschepten de RCMP en de Border Services Agency ook een zeilboot uit St. Martin met 250 kg cocaïne toen deze aankwam in Nova Scotia. Luc Chevrefils, 59, Saint-Zotique en een Nova Scotian die de 29-voet zeilboot besturen, werden gearresteerd.

De Sea Ya II en haar bemanning, gevestigd in de Dominicaanse Republiek, stopten bij Saint-Martin Island en voeren naar Quebec.

Een beproefde methode

Het is zeldzaam dat een zeilboot gevuld met cocaïne midden december in Quebec wordt onderschept.

Het gebruik van dit soort pleziervaartuigen door drugshandelaren in Québec om drugs te importeren is echter niet nieuw. Velen werden betrapt voordat hun bestelling veilig was aangekomen. Onder hen vinden we:

In juli 2004 arresteerde de RCMP zes Quebecers uit Nova Scotia, waaronder Roger Bourbeau en Martin Patry uit Longueuil, die met een witte kogelboot van 500 kg vanuit Colombia terugkeerden.

De volgende maand werd de zeilboot van Luc Normandin, van Sainte-Anne-de-la-Pérade, met een gewicht van 750 kg aan boord aan boord genomen van Puerto Rico. Normandin was veroordeeld tot 17 jaar cel, terwijl de baas van de bende van het Westen, Raymond Desfossés, in dit geval dertien jaar was.

In 2007 werd Jean-Pierre Gagnon, een ex-journalist die ook een politieke attaché was van de voormalige PQ-minister Jean Garon, gearresteerd in de Bahama’s op een schip met 226 kg cocaïne.

Op de zwarte markt in Montréal is de waarde van de drugs dat dinsdag voor Maine beslag heeft gelegd minstens $ 37,5 miljoen, aangezien de kilo in Quebec voor $ 50.000 wordt verkocht. Maar eenmaal “afgesneden” om het bedrag op straat te verhogen, kan dezelfde cocaïne vijf tot zeven keer inkomsten genereren voor zijn hele distributieketen.

Bron: JournalDeMontreal

Naschrift KKC

Vertaald vanuit het Frans met behulp van Google Translate

3 Reacties op “JDM | Een vis van 750 kilo

  1. Trots op Curaçao

    Merde, sont-ils si loin avec Google?

  2. redactie curacao

    haha 😉

  3. Abraham Mossel

    @KKC vertaald uit het Frans Google Translate, goed dat dit is gemeld, anders zou je bijna denken dat Paul de Windt het stuk in zijn eigen krant had geschreven!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *