Julio Constansia overleden

WILLEMSTAD — Telecommunicatie-expert Julio Constansia, die vorige maand zijn 63e verjaardag heeft gevierd, is vanochtend in Nederland overleden.

Julio Constansia.

Julio Constansia.

Constansia is in 1975 in dienst getreden van de Telefoondienst en was opgeklommen tot directeur van de telecommunicatiebedrijven Setel en United Telecommunication Services (UTS).
Hij was tot 2007 directeur van UTS, daarna werd hij in 2008 medewerker van Telecom voor de voormalige minister van Telecommunicatie Maurice Adriaens.
Het jaar daarop werd hij benoemd tot staatssecretaris, belast met de Meteorologische Dienst en de scheepvaart.

Constansia werd door iedereen erkend als een expert op het gebied van Telecommunicatie, maar was ook een prominente oud-voetballer van het team Jong Colombia. Volgens Emilio Brunken, een goede vriend van Constansia en Sitcom-voorzitter – de vakbond die onder het directeurschap van Constansia is opgericht – heeft de voormalige directeur heel hard gewerkt om het bedrijf te automatiseren.

“Hij heeft veel geld gestopt in technologie en infrastructuur.”

Brunken betreurt het dat het bedrijf bergafwaarts gaat sinds het vertrek van Constansia.

“Het management van tegenwoordig laat veel te wensen over.”

De politiek leider van Frente Obrero, waar Constansia lid van was, reageerde ook aangeslagen op het nieuws van zijn overlijden.

“Constansia was een goed mens.
En we moeten niet wachten totdat iemand doodgaat om dat te beseffen.”

Verder wees hij op het ten onrechte ontbonden contract van Constansia als directeur van UTS en het feit dat hij geen ontslagvergoeding heeft gekregen.
De arbeidsovereenkomst tussen Constansia en UTS werd na een jarenlange ontslagprocedure in 2007 ontbonden door een rechter.
Hij werd door het bedrijf ontslagen vanwege mismanagement en vocht dit aan.
De partijen konden het echter niet eens worden over een ontslagregeling en uiteindelijk verzocht UTS bij de rechter om ontbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *